TV:stä tuttu suomalaisnainen sai vakavan aivoinfarktin: Lääkäri määräsi Buranaa

Astral-TV:stä tuttu Tarot-tulkitsija Tuula Huhtala joutui aivoinfarktin takia pyörätuoliin ja yli puoleksi vuodeksi sairaalahoitoon. Tänä aikana hän kohtasi ilkeilyä ja halveksuntaa. Osa hoitohenkilökunnasta piti häntä laiskana idioottina, vaikka todellisuudessa hän oli aivoinfarktin takia unohtanut, miten kävellään.

Tuula palaa kohtalokkaaseen aamuun vuosia sitten. Kun hän meni vessaan, pytty ei jotenkin kummasti pysynytkään paikoillaan. Tuula tunsi jotenkin istuvansa siitä sivuun. Päästyään keit­tiöön Tuula yritti kaataa itselleen limsaa Jaffa-pullosta.

– Olen baarimestarin työssäni käyttänyt sujuvasti molempia käsiäni. Nyt ne eivät toimineet, vaan juomaa roiskui pitkin tiskipöytää. Sanoin Matille, että nyt ei minulla taida olla kaikki hyvin, Tuula kertaa.

Koska Tuulan vasen puoli ei toiminut, isokoinen puoliso puolittain raahasi hänet lääkäriin ja suoraan tutkimushuoneeseen. Saapuessaan paikalle lääkäri kysyi, oliko Tuula kenties tullut hakemaan sairaslomaa. Sitten hän määräsi oikopäätä Buranaa pariksi viikoksi ja sanoi, että jos olisi jotain syytä, niin Tuula voisi tulla takaisin parin viikon kuluttua. Näin ohjeistettuna Tuula siis passitettiin takaisin kotiin.

Onneksi lähipiirissä ollut sairaanhoitaja soitti ambulanssin.

Tuulasta tuntui, että ambulanssihenkilökunta ymmärsi, että nyt oli vakava paikka. Tuula joutui kuitenkin odottamaan yrmeältä lääkäriltä lähetettä sairaalaan. Sairaalassa Tuulalla todettiin aivoinfarkti.

– Sairaalassa tiedettiin heti, mikä minua vaivasi. Kaiken odottelun takia liuotushoitoa ei kuitenkaan ehditty tehdä. Tästä ambulanssikyydistä lähtien kului kaikkiaan kuusi kuukautta ja viikko, ennen kuin pääsin takaisin kotiin, Tuula suree.

Päällimmäiseksi tunteeksi tuosta ajasta jäi huonoja asioita. Tuulasta tuntui, että hänen tilannettaan vähäteltiin, vaikka myöhemmissä kuvauksissa aivoista löytyi vielä isompi ja vakavampi infarkti. Sen takia Tuula oli unohtanut, miten kävellään. Silti hän sai kuulla sairaanhoitajilta olevansa laiska. ”Ylös siitä”, häntä komennettiin kuin idioottia.  Eivätkä onnettomat tapahtumat tähänkään päättyneet. Lue juttu lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: aivoinfarkti, Tuula Huhtala, Tarot-Tuula

Kommentit

Oma kommentti