Työtön rakennusmies Niilo sai tarpeekseen: Ulkomaiset halpaduunarit kuriin nyt ja heti!

Niilo Barsk kuvaYlitorniosta kotoisin oleva rakennusmies Niilo Barsk on ollut työttömänä nyt puoli vuotta. Samaan aikaan hänen kotikunnassaan työskentelee virolaisia halpatyöntekijöitä – eikä se Niilon mielestä tunnu todellakaan hyvältä. Hän vaatii Hymy-lehden lokakuun numerossa muutosta halpatyövoiman käyttöön:

-Nämä ihmiset itse eivät vie meiltä suomalaisilta työpaikkoja, mutta heidän työnantajansa käyttävät hyväkseen näiden ihmisten hätää, Niilo Barsk laukoo.

Samalla myös suomalainen rakennusmies kärsii.

-Ulkomaalaisten tuominen suomalaisille rakennustyömaille on raakaa hyväksikäyttöä, eikä ahneudella ole rajoja. Näin ei voi jatkua!

Kirvesmiesten palkka on Suomessa 15-17 euroa tunnilta, mutta esimerkiksi virolaisille ja puolalaisille maksetaan vitosenkin tuntiliksaa. Jopa kolmen euron tuntipalkkaa on maksettu.

-Minulle on tarjottu työtä yhdeksän euron tuntipalkalla. En ottanut vastaan, mieluummin olen työttömänä, Niilo jyrähtää.

Hänen mielestään liitot suhtautuvat liian pehmeästi ongelmaan. Lue lisää printti-Hymystä.

 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: halpatyövoima, Niilo Barsk, rakennusteollisuus, rakentaminen, vierastyövoima

Kommentit

duunari. olisit opiskellut pitemmälle. ammattilaista aina tarvitaan ja liksat on hyvät

TE, ketkä suositte tässä topicissa Puolalasia ja Virolaisia, koska tekevät pienellä palkalla työtään, kun taas liitosta kerrotaan etteivät ole tyytyväisiä työn laatuun. Samat veijarit rakentavat meidän olkiluodun ydinvoimalaa niin pistää miettimään haluanko sinne duunarin 3€urolla virosta vai suomalaisen ammattilaisen. Tulee äkkiseltään mieleen Tšernobyl tuosta naapurista.

Suomalaiset työntekijät ovat tehneet itsensä tarpeettomiksi vaatimalla liian kovia palkkoja.

Samalla työmaalla jossa itse on myös 2 ulkomaanpoikaa. Tekeevät hyvää jälkeä eivätkä kitise. Vuosihuoltoja tehdessä asukkaat pyytivät vielä nämä tekemään remontit koska jälki on oli kuulemma niin paljon parempaa kun suomalaisten ”ammattimiesten”. Näiden kokemusten pohjalta ei ole kavereista pahaa sanottavaa… Enempää en sitten tiedä.

Suomalaiset duunarit tekee duunia jos jaksaa…ja harvemmin jaksaa. Rahaa pitää saada, mutta töitä ei viitsisi tehdä. Perillä ollaan kaikista oikeuksista, velvollisuuksista ei niinkään…ei ihme, että palkkalistoilla on ulkolaisia mutta niille maksankin saman kuten suomalaiselle haalari-hessulle….työmotivaatio on eri luokkaa kuin näillä suomalaisilla tehdään jos jaksetaan. Toi äijä tässä artikkelissa vaikuttaa tyypilliseltä itkijältä joka valittaa ja urputtaa kaikesta.

tienaan nippa nappa yli 9e/h, sillä rahalla pystyy just hädin tuskin laskunsa maksamaan ja välttämättömät tarpeet täyttämään, yllätyksiä ei saa tulla muuten olet kusessa.

Itse vakituinen työntekijä kuntayhtymällä töissä ja palkka alle tuon 9e/h.

Työtön rakennusmies Niilo hakee ittelleen toiminimen ja lopettaa yhteiskunnan varoilla elämisen, varmasti Niilokin veti rastin äänestyksessä että liitytään Euhun kantaa nyt oman kortensa kekoon vaan ja lopettaa ämmämäisen vinkumisen, ite oon ottanut tästä eusta irti mitä saan, autonikinmaalautin eestissä ja hyvä työ tehtiin 1000,- ja täällä 3000,-

Ei tämä aihe sohaise mitään,koska se jää vain meidän kannan otoksemme kommentoimalla tämän lehden netti uutisointiin

saan 10€/h palkkaa osa-aikaisesta siivoojan työstä t. 19v opiskelija

Kielipoliisi iskee: Se kirjoitetaan YLITORNIOLTA eikä YLITORNIOSTA

Helekutta että ahnehditaan taas. Mitä seuraavaksi? Julkinen terveydenhuolto? Lapset ilmaiseksi kouluun? Muutakin perusturvaa? Älkää naurattako. Ahneen työntekijän taru on loppu! Näin tuulipukujuntti on päättänyt kaikessa viisaudessaan

Juu, täällä käydään kiivasta keskustelua. Mielestäni se on hyvä asia, yhteiskunnan toimivuuden kannalta.

Ja kyllä, omakohtaista kokemusta on, viimeksi kolmen viikon takaa, virolaisesta työvoimasta. Kokemus ainakaan asukkaana ei ole hyvä, ja kyseessä on vanhan pienkerrostalon putkiremontti. – En ihmettele: virolaisten raksamiesten tuntipalkka on 7.60 e/tunti. Kertoivat sen minulle ihan itse.

Vaan keskustelu asiasta ja sen tiimoilta jatkukoon.

Miten teet suomaalla voittoa rakennusfirma? Se on ihan sama ketä sinne töihin palkkaa. Laittomaksi pitäisi julistaa koko touhu! Ajatuksen keskipisteeksi laatu, oikea perustamistapa, riittävä työmaavalvonta ja asiakas terveyshaitan tekemisen sijaan. Kosteudenhallinta puuttuu ja vastuu. Jätkille palkkaa vasta kun sisäilma laadukasta!

Oikein sotaa kehiin ja herroille sama kohtelu kuin muillekkin dictaatoreille !

lakkoon vain kaikki yleislakkoon
Kreikan malliin,sielä jo ennustelevat mtv3.men sivulla 2018 euroopassa sota,mitäs siihen sanotte

Ahtaajan työssä liikkuu isot rahat kuten öljykentillä. Rakennusmiehille kohtuudellinen palkka 13-15 €.

Ahtaaja tienaa työttömänäkin yli 10 ekee tunti! Joten 9 ekee ammatti timpurille on todella loukkaavaa !

Ja pa,kat ne tanan ulkolaiset ei maksa edes sossumaksuja eikä veroja kaikki raha menee pois Suomesta

Kuule Woou! ainakin metalliliitossa pitää olla 9 kk töissä sitten saa 500 pv. työttömyyspäivärahaa

Virolaiset ja puolalaiset rakentavat huonosti ja huolimattomasti, mediassa on kirjoiteltu kun asunnonostajat ovat tyytymättömiä uuteen asuntoon jossa on täynnä virheitä missä on halpaa työvoimaa käytetty. Niilo teki oikein kun ei ottanut sitä töitä.Kun ollaan EU:ssa maksetaan Puolan tasoista palkkaa :)) Suomessa. Aivan kannattaa äänestää sitä EU vastustajaa, luulen että on liian myöhäistä palata omaan markkaa ja itsemääräämisoikeuteen kun olemme myyneet ”sielunsa paholaiselle”

No minä olen ahtaaja ja tienaan 75000 ekee vuodessa, minusta se on naurettavan pieni palkka !
No eiköhän olla lakossa ens kevään vähän pitempään kuin toissa vuonna niin oppiihan herratkin olee hiljaa !
ps. lisää liksaa kaikille

Jos palkka on alle TES.n, niin soitot työsuojelupiiriin ja poliisille niin asia alkaa varmasti selviämään. Tällaiset alipalkka työnantajat pitää saada ulos alalta ja lukkojen taakse siitäkin huolimatta, että EK, kokoomus ja RKP on siitä erimieltä.
Kannattaa miettiä ketä äänestää vaaleissa, sillä komiat vaatteet ja pepsodent hymy kätkee taakseen ties mitä luihu meininkiä.

Ja mikä hienointa siinä 500sadassa liiton päivässä ku painat 4kk sillon tällön yötä päivää saat uudet 500 pv ku ajotat vimpat viikot oikeen ja palkkaki parempi ku kellään duunarilla 😛

Tyellit, vakuutukset, työturvallisuusvälineet, lomat jne. kun maksaa, niin 15..17 euron tuntihinta on loppuasiakkaalle 25..30 euroa.
Jokainen työntekijälle maksettu euro tuplaantuu Suomessa asiakkaan hintaan. 9 euron virolaisia en ole tavannut, mutta pari euroa edullisimpia ja ahkerampia kyllä näkyy. Kalliimmat ja laiskat virolaiset ovat jo työn puutteen vuoksi palanneet lahden toiselle puolelle.

Itehän te sinne EU:hun äänestitte Suomen: vapaa työvoiman liikkuvuus nääs. Hajotkaa kortistoon!

reiluintahan on se, että valtio maksaa, jos ei halua tehä töitä elantonsa eteen. Mielestäni kaikkien, joilla ei ole lääkärin todistusta, vois mennä töihin

reiluintahan on se, että valtio maksaa, jos ei halua tehä töitä elantonsa eteen. Mielestäni kaikkien, joilla ei ole lääkärin todistusta, vois mennä töihin

Painu sinne viroon sitten.
Siellä on kuule sulle halvempi viina ja varmasti halvempi ja parempi pillu.
Asuminen ja syöminenkään ei maksa edes puolta tämän kommunistisen etäpesäkkeen maasta.

Jos et ole ollut alalla päivääkään töisssä, niin et kyllä ymmärrä mistä maksetaan.

ei kelpaa pienipalkkainen työ suomalaiselle, parempaa palkkaa saa veronmaksajien kustannuksella kortistosta+ muut tuet ei rasita paskatyöt

Meillä nyt vaan sattuu olemaan tuo veroprosentti pingotettu niin korkealle, mikä näkyy tuotteiden hinnoissa ja henkilöstön kustannuksissa että ketä täällä nyt töitä kiinnoistaisi tehdä. Edullisempaa ne verot on maksaa Viroon kun Suomeen, valtiomme politiikka on vain hieman hölmöä. Jos valtion menoja karsisi isolla kädellä–> verot laskee ja rupee työ taas maistumaan, mutta enpä usko.

vitut,tee ees ,alle 100euron tuntipalkalla,halpatyä ,sen näkee paskaa

Kyllä suomalainen kirvesmies tekee töitä 15-17e/h… tottakai firma joutuu ottamaan vähintään 30e/h tai muuten ei ole puhteet jauhot pussissa!

näyttäkää mulle pätevä kirvesmies (soomalainen) joka tekee 15-17€ per tunti töitä niin lupaan ottaa heti töihin vaikka ei ole edes tarvetta.

Suomalaisen kirvesmiehen ahneudella ei ole rajaa ja hinnat on varmasti vähintään tuplat tosta 15-17€

5 euron tuntipalkalla saa sen hinnan mukaista jälkeä, eli paskaa.

Kovin pieni on 9 euron palkka/tunti ammatti-ihmiselle. Työssä vasta-alkajatkin saavat enemmän.

”Ulkomaalaiset tekee muutenkin parempaa työtä halvalla..” Siinä vasta trolli. Tarkoitit varmaan olkiluodon reaktori työmaata…siinä hyvä referenssi ulkomaalaisten työjäljestä.

Meillä nyt vaan sattuu olemaan tuo veroprosentti pingotettu niin korkealle, mikä näkyy tuotteiden hinnoissa ja henkilöstön kustannuksissa että ketä täällä nyt töitä kiinnoistaisi tehdä. Edullisempaa ne verot on maksaa Viroon kun Suomeen, valtiomme politiikka on vain hieman hölmöä. Jos valtion menoja karsisi isolla kädellä–> verot laskee ja rupee työ taas maistumaan, mutta enpä usko.

Jep jep. Siitä vain painamaan raksahommia 9 euron palkalla jos tuntuu että on varaa arvostella Niiloa. Joku tolkku tuohon palkkojen polkemiseen on saatava tai loppuu valtiolta verotulot ja näin ollen täällä valittavien työttömien siipeilijöiden rahantulo.

Just just. Itse joudun maksamaan näistä suomalaisista 45-55€ tunnilta. Ehkä joku vetää pahasti välistä. Apupoijan palkka on 10€, ammattilaisen hinta maksimissaan 25€ tunnilta niin kauppa käy. Eihän kenelläkään ole varaa ottaa duunaria kaivamaan nenää a 4.500€ kuukaudessa, ei h..tti.

Kai sinä rautapupukin saat helpommalla rahaa sen kun hyppäät kortistoon.

Niinpä niin. Jos tuunari saa helpommalla rahaa tekemättä töitä, niin se onkin tosi äijä ja ihan ok. Mutta kun yrittäjä tekee 12 tuntista työpäivää 6 päivää viikossa, niin kyseessä on ahne *aska. Ois tuunareiden aika herätä todellelisuuteen, jos halutaan että suomessa on viellä suomalaisille töitä lähivuosina.

tässähän se vika on tekemättä ei mitään saa enemmän korvauksia, ei työt kelpaa

Tienaan 12€/h asiakaspalvelualalla ja aloitin tänä vuonna. Ei aiempaa kokemusta alalta. Mielestäni Niilo ansaitsisi enemmän kuin 9€/h. Kokemusta kuitenkin löytyy jo useammalta vuosikymmeneltä. Mielestäni on säälittävää että täällä jotkut valittavat siitä että alan ammattilainen uskaltaa pyytää palkkaa työstään. Menkää pikkuaivoiset itseenne!

^Kuinka sinullakin hymy hyytyy, kun ulkomaalaiset vievät kaikki työt, eivät maksa veroja ja vievät ostovoiman mukanaan kotimaahansa. Kohta on miljoona suomalaista työttömänä.

Aivan oikein, että otetaan ne miehet töihin, joilla työhaluja on. Liittojen luomat kannustinloukut pois. Ahneiden duunareiden aika on ohi.

Loppuu ne liitonpäivätkin aikanaan..Ei ole uusi juttu kautta aikojen on peloteltu ”jos et tee niin rajan takaa tullaan tekeen”

3 euron ulkomaalainen ei valita, EI kuulu liittoon.
Maksaisin vitosenkin jo sen takia ettei kuulu liittoon.

Kyllähän se pistää potuttamaan, kun palkkataso laskeee 50%.
Vaikka täälä moni uhoaa, niin harvasta on tekemään raksahommia.
Työt usein ulkotyötä, myös sateella ja pakkasella, omat työkalut tulee olla.
Jos ei alalla ole ollut, ei kykene ymmärtämään mistä työssä maksetaan palkkaa, sitä ei makseta paikallaolosta, vaan aikaansaadusta työstä, siihennähden alle kympin liksa on iso vitsi

Raksaliitto kommentoi samassa jutussa että ihan vitusti tulee susihommia jälki on kauheeta.
No, sen saa sitten noilla liksoilla. Suomalainen duunari on palkkansa veroinen

Pelastuslaitoksille normaali kolmivuorokäynti 8 h työvuoroin, jo loppuu monelta brankkarilta päätyö pimeänä pientalo raksa ukkona.
Minullekin näitä oli tarjolla useampikin ja ne oli valmiita tulemaan hommiin heti töiden jälkeen jos ei ollut keikkoja, palkka kun juoksee laitoksella nukkuessakin, ja sitten onkin pirteä lähtemään raksalle pimeisiin hommiin.

ei kai se ole ahneutta jos saa enemmän liitosta helpommalla!! Puhdasta viisautta! 9€ tunti =vittuilua!

Hymy lehti muuttaa maailmaan. No ei tosiaan ammattimies lähde töihin alle 10 e/tunti. Laatu on viron pojilla palkan mukainen.

ammattimies ei tosiaan liiku millään 9€/tunti. sen verta saa jo nenää kaivamalla..

Kukaan täysijärkinen ei tee rakennushommia 9-10 euron tuntipalkalla. Tai jos tekeekin, niin sitten etanan vauhtia. Raskasta työtä ja 9 euron palkka on suoraa vittuilua.

Tässä nähdään että ahneella on paskanen loppu, sitten valitetaan miksi ruoka ja kulutushyödykkeet on niin kallista. Kärsikää persaukiset. Itse en jaksaisi tehdä töitä mistään hinnasta. Riittää että tuplaan pääomani vuodesta toiseen.

joo kyl se on vaan niin että ei yksikään pätevä kirvesmies lähe hommiin 9 eurolla tunti.kyllä ihmiselle pitää maksaa ammatti taidon mukaista palkkaa.joku arvo se on duunarillakin

hyvä yrittäjä! maksetaan liitolle enemmän ja saataisiin entistä vähemmän sieltä kun joudumme työttömäksi? tähänkö olis sopeuduttava?

mä oon apumiehenä raksalla 10e/h, en usko, että kukaan SUomalainen kirvesmies suostuu tekemään 9€/h töitä…

Työttömyysetuudet pienemmiksi, niin saadaan tälläiset henkilötkin töihin. Ajan henki on tämä ja siihen on vain sopeuduttava.

Työtä löytyy, eriasia onko kermaperseistä tekemään ”alle totutun palkan”. Menis töihin eikä valittais..

Tähän ogelmaan olisi pitänyt puuttua jo ajat sitten. Halpatyöllä ei ole muuta tarkoitusta kun sotkea sopimuskenttää. Eikö nyt pitäis asuntoja saada huomattavasti halvemmalla,kun tekijät on puoli ilmaisia. Suomalainen rakennusväki on niin kallista kuulin sanottavan jokunen vuosi sitten.

Nyt järki käteen saatana. Pikkutytöt saa kympin tunti R-kioskilla! Pitäisikö suomalaisen ammattirakentajan tyytyä 9 euron palkkaan?
Siellä taas aivokurkiaiset toooodella fiksuja kommentoivat.

Haistakaa jo puliukon Hymy. Herrat ne vaan rikastuu koko ajan.

”-Ulkomaalaisten tuominen suomalaisille rakennustyömaille on raakaa hyväksikäyttöä, eikä ahneudella ole rajoja. Näin ei voi jatkua!” Hauskaa että kaveri ite puhuu pussiin itsensä.. Ketäs se ahne tässä olikaan.. Ei suostu tekemään 9€ tunnilta töitä, noh onneks on puolalaiset ja virolaiset.

”Minulle on tarjottu työtä yhdeksän euron tuntipalkalla. En ottanut vastaan, mieluummin olen työttömänä, Niilo jyrähtää.”

Ole sitten työttömänä. Itselle kelpaa hyvin 9€/h…

Oma kommentti