UFF tahkoaa miljoonia – kenen pussiin?

UFFUFF kerää suomalaisilta vuosittain tonneittain käytettyjä vaatteita, jotka se yleisen epäluulon mukaan lahjoittaa suoraan, ilman mitään välityspalkkioita Afrikan ja muun maailman huono-osaisille. Todellisuudessa suurin osa UFFin keräämistä lahjoitusvaatteista päätyy myyntiin. UFF kerää voitot, joista se tosin kanavoi osan hyväntekeväisyyteen. Mutta vain osan.

Vaatteista hyväkuntoisimmat ja arvokkaimmat myydään UFFin omissa myymälöissä Suomessa. Niitä myös kaupataan tukkulasteittain Viroon ja muihin Baltian maihin, mutta myös kauemmaksi Itä-Eurooppaan ja Turkkiin. Siis kaupataan – eikä suinkaan anneta ilmaiseksi.

Ilmaiseksi UFF antaa keräysvaatteista vain pienen osan, ilmeisesti yhteistyöjärjestöille Afrikkaan. Hymyn on pakko käyttää ilmaisua ”ilmeisesti”, sillä Suomen UFF ei suostunut antamaan tähän lehtijuttuun haastattelua.

Lue uuden päätoimittajamme Sami Lotilan mehevä paljastusjuttu heinäkuun Hymystä, niin tiedät enemmän!

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: keräysbisnes, Sami Lotila, UFF

Kommentit

Tämä artikkeli on taas sarjassamme ”miksi et auttaisi”. UFF sopii loistavasti niille ihmisille jotka eivät halua tukea seurakuntien harjoittamaa aivopesua kehitysmaissa. Sama kohu lämmitetään vuosittain uudelleen palvelemaan tiettyjen ihmisten tarkoitusperiä.

Ei järjestö mielestäni salaile millään muotoa vaatteiden myyntiä; kts. tiedotteet 20.11.2008 ja 14.11.2008.

http://www.uff.fi/ajankohtaista/index.php

Kyse on Tvind nimisestä järjestöstä. (UFF on pelkästään Suomessa käytetty lyhenne)

Järjestön toiminta on ollut lähes alusta lähtien pelkästään negatiivista. Historiaan mahtuu lukuisia pidätyksiä sekä oikeudenkäyntejä, veronkiertoa, rahanohjaamista omiin varoihin jne.

Tammikuussa 2009 Interpol on etsintäkuulutti kolme sen johtohenkilöä mm. alkuperäisen perustajan. (miehet katosivat rahoineen)

http://en.wikipedia.org/wiki/Tvind

Tästä on kyllä Suomen valtamediassa vaiettu – itse en tiennyt asiasta. Eihän Voima ole mikään valtamedia.
Lisää tällaista!

Olen itse UFF:n asiakkaana tiedostanut asian, vaikkei minulla mitään faktaa asiasta ole ollutkaan. UFF myy ilmaiseksi saamiaan vaatteita törkeään ylihintaan, varsinkin kun ottaa huomioon, että vaatteet ovat kierrätettyjä.

Moiselle harhaanjohtavalle markkinointikikalle, jossa väitetään, että tulot menevät hyväntekeväisyyteen tulisi tulla loppu ja siksi onkin hyvä, että asiasta puhutaan julkisesti. Asiasta tulisi puhua paljon enemmän.

Et tainnut edes lukea Voiman juttua; eihän se käsitellyt UFFin taloutta vaan Humanan vapaaehtoistyöbisnestä…

Todella mehevää. Viimeksi Voimassa oli sama juttu, ja kuten edelläkin on jo kommentoitu, asia on ollut tiedossa iät ja ajat.

Mehevä paljastusjuttu? Kenelle? Asiastahan on tehty kymmeniä juttuja koko UFF:n olemessaolon aikana.

Tädille tiedoksi että Fida ja Pelastusarmeijakin myy saamansa kamat kirpputoreillaan. Nykypäivän köyhille ei vanhat rytkyt kelpaa vaan rahoilla ostetaan uutta.

uff-huijaus on ollut tiedossa jo vuosia. Itse en koskaan vie vaatteita uffiin vaan fidaan tai pelastusarmeijaan. Samasta syystä en myös osta uffista, mielestäni on törkeetä et vaatteet ei päädy ilmaseks köyhille vaan niit myydään kalliilla hinnalla (käykää kattoos uffin myymälöissä..)

Tässä taas huomataan ettei voi mihinkää eikä kehenkää luottaa!
Rahat vaa omaan taskuun! Törkeetä!

Oma kommentti