Ulkoilmakonsertissa käväissyt Riku sairastui koronaan: ”Ei ajantajua, luulin että kuolen”

Vantaalainen Riku B. on kertonut julkisuuteen oman varoittavan koronatarinansa. Koronan kanssa ei ole leikkimistä, nuoremmallakaan miehellä.

Riku sai tartunnan mitä ilmeisemmin ulkoilmakonsertissa 24.7. Hänet oli kertaalleen rokotettu.

Tapahtumapaikalla Riku piti hyvää huolta hygieniasta ja noudatti turvavälejä. Paikalla oli paljon muitakin juhlijoita, mutta missään vaiheessa hänen mielestään ei tuntunut, etteikö turvavälejä olisi noudatettu.

Silti delta oli pirullinen. Vakavat oireet aloivat parin päivän säteellä. Vatsaa kouristi, kuume oli noussut. Riku säikähti, että mistä on kyse:

-Sattui joka paikkaan, oli vaikea hengittää, kuumeaalto kasvoi koko ajan. Yritin oksentaa, mutta ei tullut mitään. Oli sellainen olo sillä hetkellä, että loppu on lähellä. Luulin, että kuolema on nurkan takana. Apua oli saatava ja heti. Puoliso soitti hätäkeskukseen, että pääsisin sairaalaan, Riku kertoo viihdesivustolle antamassaan haastattelussa.

Ambulanssi tuli paikalle, myöhemmin selvisi että koronahan se oli.

Rikun kunto mureni täysin sairauden aikana. Ajantaju katosi.

– Vasta yhdeksäntenä tai kymmenentenä päivänä jaksoin mennä kävelylle, mutta matka johon normaalisti menee 5 minuuttia, kesti nyt 40 minuuttia. – Hengästytti, hikoilutti ja pyörrytti. Heitin vaan jalan toisen eteen kuin yksivuotias vauva opettelemassa ensimmäisiä askeleita, mies muistelee pahimpia hetkiään

Vaikka tapauksesta on aikaa jo kuukauden verran, kaikki oireet eivät ole kadonneet. Lue koko tarina ja mitä Riku haluaa sanoa muille TÄSTÄ LINKISTÄ.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: korona, Riku B

Kommentit

Oma kommentti