UMK-kilpailu lytättiin alimpaan loukkoon: ”Potkut vastaavalle YLE-pomolle heti maanantaina!”

Suomi on saanut euroviisuedustajansa. Se on Norma John -yhtye kappaleella Blackbird. Itse kisa sai kuitenkin somekeskustelijat raivon partaalle – arvostelu on ollut kaiken kaikkiaan tyrmäävää.

Eilistä UMK17-finaalia mainostettiin Suomen parhaimpien tekijöiden bailuspektaakkeliksi. Joidenkin katsojien mielestä ohjelman alamäki alkoi jo avausesityksestä, ammoisen euroviisuedustajamme Krista Siegfridsin esittämästä, lainasanoja vilisevästä UMG Bitch -kappaleesta, joka oli erään katsojan mukaan ”vissiin sitä suomalaista seksipoppia”. Laulaja oli palkattu ohjelmaan myös apujuontajaksi, eikä huonosti suomea artikuloiva suomenruotsalainen Siegfrids kerännyt tyylipisteitä.

Somekeskustelijoiden mukaan ohjelmasta on tullut kaikenlaisten vähemmistöjen leikkikenttä ja suoranainen friikkisirkus. Kappaleet taas olivat yleisön mukaan suurelta osin ”huonoja vitsejä”, ”ällistyttävän huonoa parodiaa” tai ”tekotaiteellista paskaa”. Kappaleet valitsi asiantuntijaraati. Asiantuntemus asetettiin kansan syvissä rivissä hyvinkin kyseenalaiseksi.

-Koko tämänvuotinen UMK-homma kulminoituu siihen, että juontajankin oli pitänyt pistää päähänsä jotkut vitsilasit, voi perkele! kirjoittaa muuan somekärttynyt.

UMK eli Uuden musiikin kilpailu ristittiinkin kommenteissa HMK:ksi eli Huonon musiikin kilpailuksi. Eräs somekirjoittaja tiivisti monen tunnot:

-Eikö jumalauta Suomesta löydy parempaa musiikkia ja musiikintekijöitä kuin näitä helvetin friikkipellejä. Tämä kilpailu oli nyt annettu jonkun pienen vähemmistön käsiin ja päätettäväksi, ja se pomo, joka tämän paskan eetteriin päästi joutaisi erota heti maanantaina. Tämä oli kansallinen häpeä koko roskashow!

Euroviisut järjestetään Kiovassa, Ukrainassa, toukokuussa.

Yhtenä esiintyjänä nähtiin helsinkiläinen ”eksentrinen klubikollektiivi, jota pidetään Suomen club kidz -kulttuurin pioneerinä”. Nimeksi sille oli annettu Club La Persé. Alla näyte Club La Persén esityksestä:

Teksti:JT Tuomela
Avainsanat: musiikki, kritiikki, televisio, Euroviisut, UMK

Kommentit

Onko sen Nina Lahtisen pakko olla joka paikassa. En tiedä mitä roolia vetää, mutta esitys eilisessä viisukisassa oli aika ällöttävää katsottavaa. ala-arvoinen ohjelma kaikenkaikkiaan.

Oma kommentti