Upea 26v kaunotar antoi amputoida jalkansa: ”Olisipa se tehty jo lapsena”

Jaylla oli syntyessään häiriö, jonka vuoksi hänen jalkansa olivat eripituiset. Parinkymmenen vuoden kärsimyksen jälkeen hän päätyi vasemman jalan amputointiin, eikä ole katunut päätöstä päivääkään. Hän kertoo valinnastaan Hymy-lehden painetussa lehdessä.

Yhdysvaltalaisella Jay Ellella, 26, todettiin syntyessään fibular hemimelia. Kyseessä on häiriö, jolle on tunnusomaista jalkojen tiettyjen luiden puuttuminen osittain tai kokonaan. Jayn kohdalla tämä tarkoitti sitä, ettei hänellä ollut pohjeluuta vasemmassa jalassa lainkaan, kun hän syntyi. Sen seurauksena hänen toinen jalkansa oli noin kahdeksantoista senttiä toista lyhyempi. Tyttö kärsi kovista polvi- ja lonkkasäryistä.

Kaikkea kokeiltiin venytyksestä erikoisapuvälineisiin.  Neljä vuotta sitten Jay sai tilanteestaan ja kivuistaan tarpeekseen ollessaan 21-vuotias. Vasen jalka amputoitiin polven alapuolelta.

Nyt Jay on tilanteeseensa äärimmäisen tyytyväinen. Toki tässäkin vaihtoehdossa on huonot puolensa. Joskus proteesi painaa hänen jalkaluitaan niin, että se aiheuttaa kipua. Pitkiä matkoja kävellessä hankaus aiheuttaa ihoon hiertymiä, mutta Jay on saanut vaivaan hyvin toimivaa voidetta. Proteesien käyttö on myös kustannuskysymys. Rahaa on mennyt noin 7 000 euroa.

– Amputointi ei tietenkään ollut helppo päätös, mutta todellakin oikea sellainen. Kadun ainoastaan sitä, että operaatiota ei tehty jo lapsena. Silloin olisin kasvanut proteesin kanssa ja siitä olisi muodostunut normaali osa elämääni. Nyt olen joutunut opettelemaan kävelemisenkin uudelleen aikuisiällä, Jay päättää.

Lue tarina lehdestä. Katso kuva alta.

Teksti:Hymyn toimitus, Seija Myllymäki
Kuvat:MV Photos
Avainsanat: amputointi, Jay Elle, jalan amputaatio

Kommentit

Oma kommentti