Uskomatonta! Tämä vankila on Suomen tarkin – lue miten jopa toimittajia ja juristeja kohdellaan!

Turun vankila aloitti toimintansa Saramäessä syksyllä 2007 vanhan Kakolan siirryttyä historiaan. Uusi vankila lienee yksi Suomen tarkimmin kontrolloiduista.

Jenkkileffoista tuttu vangin tapaaminen lasipleksin läpi puhelinta käyttäen ei ole suomalaisissa vankiloissa yleistä. Turun Saramäessä vanki ja vieras kuitenkin kommunikoivat lasin läpi. Esimerkiksi esineiden vaihtaminen on mahdotonta.

Turun vankilassa erityisen tarkka kontrolli yltää myös ammattiasioilla liikkuviin. Esimerkiksi toimittajat ja juristit eivät saa erityiskohtelua.

Hymylle kerrotaan, että valokuvaaja joutuu ”pilkkomaan” kameransa osiin, jotta voidaan tarkistaa, ettei vankilaan päädy mitään ylimääräistä. Tämä siitäkin huolimatta, ettei valokuvaaja edes pääse tapaamaan vankia muutoin kuin lasiseinän läpi.

-Kuvaajaa pyydetään ottamaan objektiivi irti kamerasta. Kaiken lisäksi paristot on tyhjennettävä salamasta ja kamerasta ja kameran aukot näytettävä vartijalle. Jotta kameran tosiasiallisesta luonteesta päästään varmuuteen, sillä on otettava vartijan nähden myös niin kutsuttu testikuva, ja esitettävä se vartijalle, Hymylle kerrotaan.

Myös juristeille on omat sääntönsä. He eivät saa viedä Saramäen vankilaan salkkujaan. Asianajajan asiakirjat siirretään vankilan muovipusseihin.

Mitään tuttavuussuhteisiin perustuvia poikkeuksia vankila ei tunne.

-Vartija ja toimittaja voivat istua edellisenä iltana kaljoilla, mutta kun he tapaavat aamulla vankilassa, virkapuvussa seisova vartija tarkistaa hänet aivan normaalisti, Hymylle todetaan.

Kaikesta tästä voikin vetää johtopäätöksen siitä, että jos vankilassa esimerkiksi tavattaisiin huumausaineita, se olisi sisäisen tarkastuksen paikka.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: vankila, vankeinhoito

Kommentit

Oma kommentti