Uuden elokuvan pääroolia kuvaava Hannele Lauri: Teatteri uuvutti minut!

Hymy tapasi Hannele Laurin, 67,  hänen tähdittämänsä 70 on vain numero -elokuvan kuvauksissa. Elokuvassa seurataan Hannelen esittämän iskelmätähden, Seija Kuulan elämää sekä tämän kamppailua yksinäisyyden, julkisuuden tuomien paineiden ja ikäkriisin kanssa. Tuttuja aiheita myös Hannelelle itselleen.

– Ymmärrän Seijaa julkisuuden henkilönä varsin hyvin. Yleisön eteen ei voi viedä kaikkia asioita, mitä itselle on tapahtunut, vaikka ne olisivat kuinka traagisia, hän sanoo Hymyn painetun lehden haastattelussa.

Hannele on näkynyt aina tv:ssä ja valkokankaallakin, mutta teatteri oli hänelle päätyö vielä viisi vuotta sitten.

Teatterista Hannele jättäytyi sivuun omasta aloitteestaan vuonna 2016. Hän ennätti näytellä Helsingin kaupunginteatterissa vakituisella kiinnityksellä pitkälti yli 30 vuotta.

– Se ei enää sytyttänyt. Teatterin aikataulut olivat kamalat, pelkkää aamu-ilta -rytmiä. Aamulla oli harjoitukset ja illalla näytös. Se oli kivaa, kunnes se uuvutti minut totaalisesti niin henkisesti kuin fyysisesti.

Myös elokuvan tekeminen on toisinaan raskasta.

– Tässä leffassa on vain pari kohtausta, joissa en ole mukana. Työtahti on kova, eikä tauoillakaan ole ehtinyt kuin vaihtaa vaatteet, Hannele toteaa. Lue naisen kuulumiset painetusta Hymystä.

Teksti:Hymyn toimitus, Juhamatti Nieminen
Avainsanat: Hannele Lauri

Kommentit

Oma kommentti