Uusi huijaus liikenteessä: Älä reagoi tähän naiseen!

Hymy on kertonut useaan otteeseen netissä tehtävistä rahahuijauksista. Nyt meneillään on jälleen uusi.

Hymyn toimittaja sai sähköpostia Riitta Talvikilta. Suomalaisesta nimestä huolimatta kyseessä on kehnolla suomen kielellä suoritettu täysverinen ”nigerialaishuijaus”. Niin kutsuttuja nigerialaiskirjeitä on poliisin mukaan liikkunut vuosikausia. Nimensä ne ovat saaneet siitä, että niitä on lähetelty pääosin Afrikasta.

Riitta Talvikilla on sähköpostiviestissään koskettava kertomus rahan lainauksesta. Hän suorastaan varoittaa asiakasta liikkeellä olevista huijareista. Huonolla suomella hän kirjoittaa hakeneensa lainaa 50 000 euroa, mutta joutuneensa huijarin kohteeksi. Hän menetti 2 600 euroa.

-Mutta ystäväni esitteli minut Jumalan peläten laina yritys Nigeriassa, josta hain saman verran ja sain varoja 48 tuntia sen jälkeen, kun kaikki jalostus on tehty. Olin vain pyydetään maksamaan siirtomaksun, joka oli 255 euroa ja varat siirrettiin minulle. Ne toimivat 3% korolla, huijari kirjoittaa.

Mutta miksi sitten Riitta Talvikki(kin) paljastaa lainoja myönnettävän Nigeriasta? Eikö asiansa osaava huijari tajua maan huonoa kaikua laina-asiakkaiden korvissa?

Poliisilla on tähän selitys. Koska huijaus on ammattimaista ja liukuhihnamaista toimintaa, huijarit eivät halua ottaa riskiä siitä, että henkilön kanssa asioimiseen käytettäisiin aikaa ja lopulta hän vetäytyisikin. Huijareitten mielestä potentiaalisen ja hyväuskoisen asiakkaan tunnistaa nimenomaan siitä, ettei hän reagoi mitenkään ”Nigeriaan” ja vastaa kaikesta huolimatta huijareille.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: huijaus, nigerialaiskirjeet

Kommentit

Oma kommentti