Vaimo ikävöi Arto Paasilinnaa kotiin, edunvalvoja kieltää – ja kukas hän onkaan?

Terttu PaasilinnaHymyn huhtikuun numerossa julkaistaan kirjailija Arto Paasilinnan Terttu-vaimon haastattelu. Aivoinfarktin vuoksi Espoon Kanervakodissa asusteleva mies ikävöi kotiin, mutta siinä on muttansa.

-En saa tuoda häntä. Edunvalvoja on kieltänyt, vaimo-Terttu murehtii. Hän käy katsomassa aviomiestään kolme kertaa viikossa, sillä matkaa hoitokotiin on vain vähän.

Paasilinnan edunvalvojaksi määrättiin huhtikuun loppupuolella 2010 hänen vanhin poikansa. Tertun mukaan tämä siis kieltää Arton kotiin asettumisen.

Edunvalvoja on poika Arton ensimmäisestä avioliitosta.

Edunvalvoja on äärettömän tarkka myös siitä, ketkä saavat käydä miestä tapaamassa. Paasilinna ei luonnollisesti saa omin päin antaa haastatteluja tiedotusvälineille. Edunvalvoja eli poika haluaa tarkistaa myös kuvat ja tekstit ennen julkaisua.

Lue vaimon puhutteleva haastattelu Hymystä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Arto Paasilinna, Terttu Paasilinna

Kommentit

Jos nim, närkästynyt, kirjoittaa totta, niin eihän tuo tuollainen touhu ole ihan laillista. Missä on potilaan itsemääräämisoikeus???

Edunvalvoja vastaa vain taloudesta, eikä päätä siitä ketä valvottava saa tavata tai saako käydä kotonaan.Arton poika eristänyt isänsä lähes täysin. Edes Arton ystävät eivät saa Artoa tavata, vain ne jotka poika etujaan ajatellen hyväksyy – ei Arton etua toipumisen kannalta. Artohan on oikeuden päätöksen mukaan itse oikeustoimikelvollinen.

Vaikea arvata mitä tolla haetaan. Vanhin poika yrittää jättää äitipulen pennittömäksi. Eurot pyörii silmissä kun hedelmäpeli…

Minä arvelin että tuo ”kohumanakeri” josta en ole ikinä kuullut/lukenut muualla kuin tällä palstalla. Väärin meni.

Viisas mies tuo esikoinen, estää viinan juonnin ja muun tarkoituksettoman puuhan. Edun valvoja valvoo siis valvottavan etua aivan oikein.

Oma kommentti