Valepoliisilla kävi taas mäihä – alun 7 000 euron tili vanhukselta!

Valepoliisi-ilmiöstä on varoiteltu viime aikoina runsaasti. Poliisi on myös vedonnut seniorikansalaisten läheisiin, jotta nämä kävisivät heidän kanssaan läpi huijausten estämiseksi laaditut ohjeet.

Nyt kuitenkin valepoliisi on jälleen onnistunut huijaamaan itselleen tuhansia euroja, kertoo oikea poliisi.

Poliisina esiintynyt huijari onnistui saamaan tiistaina haapajärviseltä vanhemmalta naishenkilöltä pankkitunnukset puhelimitse ja siirsi puhelun aikana peräti 6 100 euroa rahaa rahansiirtofirman kautta toiselle tilille.

Tarina oli klassinen: mies oli kertonut, että naisen pankkikortti olisi kopioitu ja rahoja oltaisiin siirtämässä tililtä, jolloin valepoliisi sai naisen vakuutettua siitä, että hänen olisi luovutettava tunnukset estääkseen rahojen luvattoman siirtämisen.

Nainen ilmoitti poliisille tapahtuneesta heti puhelun jälkeen – ymmärrettyään tulleensa huijatuksi. Poliisi tutkii tapahtunutta virkavallan anastuksena ja törkeänä petoksena.

Huolimatta poliisin aktiivisesta tiedottamisesta kyseinen rikollisuudenala jatkaa kasvuaan.

Poliisi muistuttaa, että pankkitunnukset ovat henkilökohtaiset, eikä niitä tule antaa kenellekään. Poliisi- tai pankkihenkilökunta ei tarvitse koskaan asiakkaan pankkitunnuksia.

-Huijari voi olla sitkeä puhelimessa, mutta älä anna periksi. Saat olla töykeä ja sulkea puhelimen. Jos tulit huijatuksi, älä epäröi vaan ota välittömästi yhteys pankkiisi ja poliisiin, poliisi kehottaa.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: valepoliisi

Kommentit

Oma kommentti