Valtio joutuu maksamaan tuomitulle hiv-naiselle 24 000 euroa?!

Judith Osmondi-Mäkelä eli Hiv-Rachelina tunnettu tummahipiäinen nainen sai viime joulukuussa neljän ja puolen vuoden vankeusrangaistuksen kuudestatoista törkeän pahoinpitelyn yrityksestä Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Hi-virusta kantava nainen oli useissa suojaamattomissa yhdynnöissä suomalaismiesten kanssa, vaikka hän oli saanut tammikuussa 2006 tiedon positiivisesta hiv-näytteestään.

Sittemmin Turun hovioikeus päästi hänet vastaamaan vapaalta jalalta, mikä enteili tuomion rankkaa alenemista. Näin lopulta kävikin. Rachelin tuomioksi on nyt mitattu kaksi vuotta ehdotonta. Rachel on kuitenkin istunut tuomiotaan jo 1 vuotta 8 kuukautta (20 kuukautta), joten hän istui kahdeksan kuukautta ylimääräistä. Laskukaava menee niin, että ensikertalaisena hän olisi istunut kahden vuoden ehdottomasta tuomiosta vain 12 kuukautta.

Nyt naisella on mahdollisuus hakea valtiolta hyvitystä turhasta vankeudestaan. Valtiokonttori on yleensä maksanut aiheettomasti vankilassa istuneille noin sadan euron päiväkorvausta. Laskennallisesti nainen voisi siis hakea kahdeksan kuukauden ajalta noin 24 000 euron korvauksia.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: hiv-Rachel, Judith Osmondi-Mäkelä

Kommentit

Hyi hitto!!! Meidän lait on kyllä kaukana mistään oikeudenmukaisuudesta..

Uhreille tekee varmaan höpöä lukea tämmöinen uutinen kesken HIV-hoitojen.

Ei noille korvauksille pitäisi oikein olla perustetta, koska eihän tuo tuomion puolittuminen mikään automaattinen toiminto ole. Jos tuomio on kaksi vuotta niin vuoden ja kahdeksan kuukautta istunut ei ole ylimääräistä istunut.

Uskomatonta,mutta onhan hovioikeuksilta tullut aiemminkin käsittämättömiä tuomioita.

montako mustaa raiskaria istuu ”syyttömänä” vankiloissa. toivottavasti suomi nyt vapauttelee ja makselee korvauksia. voitaisiin perustaa oma mustavero viattomille mustille. toivottavasti näitä nekkejä ei tule liikaa tänne, jotta heitä ei täällä rasistimaassa kohdeltaisi kaltoin, kyllähän mustan miehen pitää saada pillua vaikka väkisin, sehän on vain kulttuuria siellä päin

Lohduttavaa niille kaikille miehille, joille hän on lahjoittanut HIViä.

Jos kyseessä olisivat olleet naiset, vastapuoli olisi tietenkin pakottanut seksiin, niin saataisiin tuomiotakin hilattua ylöspäin..

vittu tää on sairas maa..mutta tietysti se saa korvaukset koska on neekeri!

Sata euroa päivässä on aivan saatanan vähän. Korvauksen pitäisi olla vähintään 1000 euroa päivässä.

Oma kommentti