Vanhemmat huolissaan: Nämä varhaisnuorten muotivillitykset jopa tappavat!

Hymyn haastattelema murrosikäisen pojan äiti vetoaa vanhempiin, jotta nämä puhuisivat lastensa kanssa ja tarvittaessa jopa painostaisivat vanhemmuuden oikeudella jälkikasvunsa luopumaan typeristä muotioikuista.

Hän on myös sitä mieltä, että koulun tulisi ottaa asiassa enemmän vetovastuuta, sillä joukkotiedonvälityksessä ja -valvonnassa sillä olisi paljon mahdollisuuksia.

Nuorison muotioikut ovat osin vanhoja, osin uusia, osin kiertäviä, mutta aikuisista aina yhtä typeriä – ja jopa vaarallisia.

-Meidän 13-vuotias poikamme ei halua pukeutua talvipakkasillakaan niin, että takki on kiinni. Se on jätettävä auki, koska muillakin on. En tajua mikä siinä on niin hienoa ja ihmeellistä paleltua, äiti harmittelee Hymylle.

-Toinen muotioikku on se, ettei pipoa pidetä kuin takaraivolla. Se ei suojaa kunnolla päätä. No, toisaalta, edes pipo on jollain tavalla päässä. Joskus oli sellainenkin muotivillitys, ettei pipoa käytetty lainkaan.

Äiti kertoo Hymylle tapelleensa poikansa kanssa talviaikaan lähes joka päivä takin ja pipon oikeaoppisesta käytöstä. Ehkä vaarallisin muotioikuista on kuitenkin heijastimen käytön välttäminen.

-Ei heijastinta tahdota pitää, kun se on kuulemma ihan typerän näköinen. Tästä meillä on ollut kovia riitoja, jotka johtivat ihan kotiarestiin. En voi hyväksyä itsekin paljon autoilevana ihmisenä, että poikani kulkee pimeässä ilman heijastinta. Se on tappavaa, äiti toteaa.

Hän toivoo, että jossain keksittäisiin muotiheijastin, jota kaikki haluaisivat käyttää.

-Tarvittaisiin sellainen heijastinten ”Reino-tossuilmiö”.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: muoti, nuoriso, vanhemmat, villitys

Kommentit

Oma kommentti