Vareksena tunnettu Antti Reini kiistää olevansa moniosaaja: ”Opettelen”

Positiivisen rönsyilevä ote on leimannut näyttelijä Antti Reinin tekemistä taiteen saralla viime vuosina. Antti tunnetaan parhaiten yksityisetsivä Jussi Vareksen roolista Vares-elokuvista, mutta viime vuosina mies on niittänyt mainetta myös kirjailijana ja laulajana.

– Ne ovat keskenään erilaisia ilmaisumuotoja. Näyttelijänä menen valmiiseen maailmaan, johon vien oman osani. Kirjoittaminen ja musiikin tekeminen tulevat sen sijaan itseni sisältä. Ne syntyvät missä kulloinkin, päässä alkaa soida jotain tai teen huomion jostain. Sitten työstän ne muotoonsa.

Parhaillaan Antti työstää seuraavia kirjoja, ja uutta musiikkiakin on tulossa.

– En koe olevani moniosaaja, vaan opettelen kaikkea koko ajan. Teen asioita omalla tavallani omilla ehdoillani, en laskelmoiden tai miellyttääkseni ketään.

Kuluvana syksynä Antti on loistanut pääroolissa Tampereen Teatterin Eikä yksikään pelastunut -näytelmässä, joka perustuu Agatha Christien rikosromaaniin.

– On ollut hyvä meininki. Meillä on hyvä ryhmä kasassa, salit ovat olleet täynnä rajoitusten puitteissa ja jengi on tykännyt, mikä on tehnyt tekemisestä nautintoa. Työ voi olla joskus nautintoakin, Antti virnistää.

Suomessa Antti ei ole aiemmin esiintynyt isolla näyttämöllä. Tampereellekin miestä on pyydetty aiemmin, mutta aikataulut eivät ole sopineet.

– Teatterikiinnitykset ovat sitovia juttuja, ja olen tehnyt enemmän elokuvia. Ne ovat sopineet elämäntapaani paremmin, mutta on hyvä tehdä välillä tällaisia vierailuja. Hyvää vaihtelua ja ammatillisesti kehittävää.

Viime vuosina näyttelijäkonkarin työt ovat painottuneet enemmän Ruotsiin.

– On kausia, jolloin hommia on enemmän ja vähemmän. Tänä vuonna ei ole yhtään, mutta ensi vuonna taas on – ainakin on suunnitteilla, Antti paljastaa.

Lue Vesa Häklin taiteilijahaastattelu Hymystä painetuilta sivuilta.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Vares, Antti Reini

Kommentit

Oma kommentti