Varoitus! Petoksella rahaa – huijataan nostamaan rahaa näyttämällä valheellinen tilisiirto!

Poliisille on tullut useita rikosilmoituksia, missä tekotapa on seuraava: Tietylle henkilölle tullaan kertomaan, ettei heillä ole pankkikorttia mukana ja tarvitsevat rahaa. Syyksi kerrotaan esimerkiksi kiireellinen siirtymä tai muu ongelma. Tämän jälkeen kerrotaan, että huijattavan henkilön tilille siirretään rahaa, minkä huijauksen kohde sitten nostaa omalta tililtä. Tilisiirto näytetään tekijöiden puhelimesta, mikä on todellisuudessa huijaussivusto ja tilisiirtoa ei ikinä tehdä. Näin ollen kansalainen nostaa omalta tililtään omia rahoja, saamatta ikinä tekijöiltä rahaa.

Poliisin mukaan usein kansalainen on vakuuttunut tekijöiden hädästä ja sen vuoksi toimii edellä mainitulla tavalla. Tekijöille tulee usein kova kiire rahojen noston jälkeen eikä kansalainen siinä vaiheessa osaa ottaa tuntomerkkejä ylös tekijästä tai tekijöistä tai ajoneuvosta millä he liikkuvat.

Poliisi muistuttaa, että liikkeellä on useita huijauskeinoja ja rikolliset keksivät koko ajan uusia saadakseen huijattua rahaa itselleen. Yhtenä tekotapana on tankkausasemilla samantyyppinen huijaus kuin edellä mainittu rahannosto.

Poliisi kehottaa ihmisiä ottamaan yhteyttä poliisiin välittömästi, kun kyseisiä tapahtumia ilmenee, jotta poliisi pääsee heti tekijöiden jäljille ja saa tekijät edesvastuuseen teoistaan.

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: huijaus, poliisi

Kommentit

Oma kommentti