Väyrynen ja Janitskin yhteishaastattelussa: ”Murhamiehiä en olisi ottanut ehdokkaaksi, mutta Ilja ei ole ketään murhannut”

Vaalit on vaaleiltu. Seitsemän tähden liikkeen isä Paavo Väyrynen ei mennyt läpi, hän sai Uudeltamaalta 1235 ääntä.

Hänen veturikseen valitsema, kohuttu Ilja Janitskin saa tyytyä Helsingin vaalipiirissä 384 ääneen.

Miehet antoivat Hymyn painettuun lehteen yhteishaastattelun vaalien alla, ja se on luettavissa painetusta lehdestä vielä parin viikon ajan.

Konkaripoliitikko Paavo Väyrynen, 72, on viime aikoina kulkenut valtavirtaa vastaan. Viimeisin ”juttu” tapahtui, kun Väyrynen otti Seitsemän tähden liikkeen kansanedustajaehdokkaaksi Ilja Janitskinin, 42, eli miehen, joka on Helsingin käräjäoikeudessa tuomittu paljon julkisuutta saaneista kunnianloukkauksista.

Paavo Väyrynen korostaa, ettei Janitskinilla ole vielä lainvoimaista tuomiota. Janitskin valitti tuomiostaan hovioikeuteen, jonka käsittelyyn Janitskinin juttu on tulossa lokakuussa.

– Käytännössä Ilja on jo kärsinyt käräjäoikeudessa langetetun tuomion tutkintavankeusaikana. Olen sanonut, että murhamiehiä en olisi ottanut ehdokkaaksi, ja Ilja ei ole ketään murhannut, Väyrynen perusteli Janitskin-kuviota.

Janitskinin mielestä hänen rikosrekisterinsä kaivelun lisäksi muidenkin ehdokkaiden rikosrekistereitä olisi voinut kaivella.

Väyrynen uskoo haastattelussa, että Tähtiliike saa kansanedustajia läpi huhtikuun vaaleissa.

– Jos saisimme normaalia julkisuutta, kuten muut, saisimme yli 10 kansanedustajaa läpi. Ehkä kansa pelastaa meidät. Helsingissä esiinnymme Iljan kanssa samoissa tilaisuuksissa. Monia ihmisiä kiinnostaa tämä meidän yhdistelmä.

Monien mielestä Paavo Väyrynen on räväkämpi kuin useat nuoren polven poliitikoista. Väyrynen tietää syynkin.

– Nuoret poliitikot ovat herrahississä. He mielistelevät valtaapitäviä päästäkseen ministeriksi. Vaatii rohkeutta olla eri mieltä asioista. Minä olen aina ollut radikaali, Väyrynen sanoo Hymyssä.

Lehden teksti ja kuvat: Esa Pesonen ja Kari Pekonen

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: vaalit, Paavo Väyrynen, Ilja Janitskin

Kommentit

Oma kommentti