Kuva: John Palmén

Veijo Votkin aloitti tyhjästä – taskussa sata markkaa

Pätkä pöytää, veitsi ja lihakirves. Näistä lähtökohdista maankuulu lihamestari ja makkaratehtailija Veijo Votkin aloitti uransa.

Veijo Votkinin, 71, toimiston ovi käy tiuhaan. Jos jonkinlaista moikkaajaa ja asiantoimittajaa riittää. Huumorintajuisen Veijon tuttavapiiri on erittäin laaja. Kiitettävästi Veijo jakaa huomiota myös toimittajalle kaiken vilskeen keskellä.

Veijo ei varsinaisesti enää edes pyöritä perheyritystään Lihatukku Veijo Votkin Oy:tä vaan toimitusjohtajan vastuu on hänen pojallaan Asmo Votkinilla. Veijo toimii edelleen hallituksen puheenjohtajana. Myös Veijon toinen poika on jonkin verran mukana perheyrityksessä, vaikka keskittyykin kiinteistöbisnekseen.

– Minä vastaan vielä henkilöstöasioista ja laskujen tarkastuksesta. Asmo hoitaa päivän bisnekset. Asmo on kasvanut yritykseen pienestä pitäen, jo viisivuotiaana hän vaati saada itselleen lihanleikkaajan valkoisen takin, Veijo sanoo.

Mies kertoo nyt koko tarinansa Hymyn painetun lehden haastattelussa. Hänellä oli vaatimaton alku. Taskussa oli vain sata markkaa.

– Tärkein ratkaisu, millä sain yrityksen kannattavaksi, oli ryhtyä hotelli- ja ravintola-alan tavarantoimittajaksi. Seuraavaksi tärkeintä oli päättää, mistä hankimme raaka-aineet. Keskityimme ruhojen hankintaan ja leikkaamiseen.

Votkinin yritys tunnetaan siitä, että sen raaka-aineet ovat parasta laatua ja makkaratkin oikeaa lihaa. Se on kantanut pitkälle.

Teksti:Hymyn toimitus, Esa Pesonen
Avainsanat: Veijo Votkin

Kommentit

Oma kommentti