Veltto Virtanen sai uudet lonkat: Rasitteena terveydelle on vielä oikukas mykoplasma ja mieltä vauhdittava adhd

Ex-kansanedustaja, ex-läänintaiteilija, psykologi, kirjailija, muusikko Veltto Virtanen, 69, hyppää ketterästi uusilla lonkillaan ylös sohvaltaan 73-tuumaisen tv-ruudun ääreltä ja päästää Hymyn kameroineen kotiinsa.

Mitä kuuluu Veltolle tänään? Hymy ja toimittaja Juha Veli Jokinen käväisivät tapaamassa väriläiskää.

Omakotitalon pihassa Tampereen Kuljussa juoksevat kesyt oravat puissa ja talon seinillä, linnut nokkivat jyviä ja villinä rehottavassa puutarhassa vihertävät kirsikka- ja omenapuut, marjapensaat ja muutamat satunnaiset vihannekset.

– Ostin talon 1990-luvun puolessavälissä halvalla riitaiselta parilta, tässä on yli 1000 neliötä tonttia. Hinta oli edullinen, silloin kauppahinnassa markka vastasi nykyistä euroa, Veltto kertoo tavarapaljouden keskellä.

Hän asuu vanhempiensa kuoleman jälkeen yhdessä veljensä kanssa.

Eduskunnan viimeinen suuri idealisti ja taiteilija on panostanut viime aikoina terveyteen ja ahdistava, kiivastahtinen politiikka saa jäädä ikiajoiksi.

– Sain nyt uudet lonkat ja hammaskalustoakin uusitaan. Olen ollut melkein pari vuotta poissa baanalta, kulkenut keppien kanssa. Viiteen vuoteen olen käynyt pääkaupungissa vain pari kertaa. Nyt taas juoksukin onnistuu, virkeä Veltto hymyilee uusilla hampaillaan.

Rasitteena terveydelle on vielä oikukas mykoplasma ja mieltä vauhdittava adhd. Lue Velton isoja ajatuksia lehdestä.

Teksti:Hymyn toimitus, Juha Veli Jokinen
Kuvat:Juha Veli Jokinen
Avainsanat: Veltto Virtanen, lonkat

Kommentit

Oma kommentti