Vesa Keskinen myöntää: ”Olen nero!”

Kysymys kyläkauppias Vesa Keskiselle voisi kenties katkaista haastattelun heti alkuunsa. Näin ei tapahdu. Mies suhtautuu avoimesti toimittajan hänelle esittämään kysymykseen. Oletko narri vai nero?

– Olen nero. Narri on vain pilkkanimi, jota voidaan käyttää meistä jokaisesta jossakin elämänvaiheessa. Neroja pidetään lähes poikkeuksetta narreina, koska heitä ei ymmärretä kuin vuosien tai vuosikymmenten jälkeen ja usein jopa vasta heidän kuolemansa jälkeen. Aristoteles viisaasti totesi, että neroudessa on aina mukana pisara hulluutta. Ideoitani on välillä pidetty hulluina, jopa suuruudenhulluina, enkä ole kieltänyt sitä. Olen vain lisännyt sanan positiivinen. Välillä ne ovat positiivisessa mielessä suuruudenhulluja, Vesa Keskinen pohdiskelee.

Vesa toteaakin, ettei hän koe olevansa erityisesti kaupallinen nero, vaan on omalla alallaan tehnyt koko uransa ajan poikkeuksellisia ratkaisuja, jotka ovat toimineet.

Lue Keskisen tuoreimmat kuulumiset painetusta Hymystä. Umpipositiivinen mies kertoo myös missä on positiivisuuden lähtösyy. Kaikki sai alkunsa, kun hän oli 15-vuotias.

–Sain sydämeeni tiheälyöntisyyskohtauksen, jossa pulssi oli yli 300 kertaa minuutissa. Näin vain mustaa, jossa oli erivärisiä palloja. Tunsin, että pääni ja rintani räjähtää. Olin siihen asti elänyt huoletonta lapsuutta ja nuoruutta. Silloin sairaalasängyllä lupasin itselleni, että jos tästä selviän, niin minulle ei tule yhtäkään huonoa päivää. Ja näin myös tapahtui. Aloin ajatella positiivisesti.

Teksti:Hymyn toimitus, Ilari Kauppinen
Avainsanat: Vesa Keskinen, Tuuri

Kommentit

Jos tämä nero näyttää sitä nerouttaan, kuinka hän ajaa uuttta Lamborginiaan, niin on se nerous aika vähäinen.
”Miten tää kulkee”

Oma kommentti