Vielä ei läheskään kaikilla kesärenkaita – nastoja lentelee vieläkin ikkunaan – voiko vaatia maksamaan?

Auto.

Nasta ikkunaan edellä ajavasta autosta ja kyllä harmittaa. Läheskään kaikki eivät ole vielä vaihtaneet kesärenkaita autoonsa. Ja niinhän suositeltiin televisiossa, koska viime viikolla sääolosuhteet oli talviset.

Kuskia harmittaa. Uusi auto ja ikkunaan tuli särö. Juuri hetki sitten kuski oli ajanut henkilöautoaan toisen auton takana. Turvavälikin oli huomioitu. Edellä olevasta auton renkaasta irtosi nasta ja sen lennettyä ikkunaan tuli särö takana ajaneen auton tuulilasin. Autossa oli kamera päällä, joten todistettavasti nasta lensi edellä olevasta autosta.

Voiko edellä olevan auton kuskia vaatia maksamaan?

– Jos renkaista lentää nasta tai kivi, niin edellä ajavalla ei ole tuottamusta vahingon syntyyn. Sillä ei ole merkitystä, vaikka takana tulevalla olisi kamera päällä, totesi korvausjohtaja Juha T. Virtanen If Vahinkovakuutusyhtiöstä.

– Tilanne voi muuttua, jos vaikka hiekkatiellä ajaa ylinopeutta tai kiihdyttää juuri edestä. Mutta normaalissa ajossa ei ole tuottamusta, vaikkakin autosta lentää kivi tai nasta takana tulevan lasiin. Tietysti on eri asia, jos vaikka edellä olevasta peräkärrystä lentää jotain, joka johtuu vaikka huonosta kuormaamisesta, silloin on tietysti tuottamusta.

Juttu on julkaistu hymy.fissä ensimmäisen kerran 17.1.2023

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: auto, ikkuna, korvaus, nasta

Kommentit

Oma kommentti