Vieläkö muistat Pelimannet – tältä he näyttävät nyt! ”Olemme kokeneet kovia”

Pelimannet avautuvat vuosien jälkeen Ilari Kauppisen kirjoittamassa ja Kari Pekosen kuvittamassa jutussa painetussa Hymyssä.

Suomalaisen 90-luvun iskelmän supersuosittu yhtye poistui täydellisesti julkisuudesta pahojen vastoinkäymisten saattelemana. Kyösti Roth ja Erno Enroth ovat tämän jälkeen menettäneet terveytensä, lauluäänensä ja elämä sujuu eläkeläisinä erittäin niukassa taloustilanteessa.

Kova rumba julkisuudessa alkoi vuonna 1993, kun Pelimannet voitti Syksyn Sävel -kilpailun ensimmäistä kertaa. Lehdet tekivät lööppejä, keikkoja riitti ja elämä näytti kaikin puolin valoisalta. Lisää oli luvassa, kun voitto samaisesta kilpailusta tuli kaksi vuotta myöhemmin.

Mitä heille kuuluu nyt? Erno syö mielialalääkkeitä ja reagoi selvästi kaveriaan hitaammin keskustelumme puheenaiheisiin. Myös Kyöstillä on omat ongelmansa. Hän yskii jatkuvasti, sillä keuhkoahtauma on vaivannut jo pitkään. Molemmilta on lähtenyt myös lauluääni.
Kyösti täytti tammikuussa 65 vuotta ja Erno 62 vuotta heinäkuussa.

Kyösti ja Erno ajattelevat kuitenkin positiivisesti elämästä. Edes vastoinkäymiset, kuten sairaudet ja taloustilanteen romahtaminen ei ole vienyt pohjaa elämältä, vaikka mustia masennuskausia se on sisältänytkin.

– Jos ei ole mahdollisuuksia enää laulamalla tavata ihmisiä, niin ei tarvitse kuin avata ovi ja mennä ulos, niin siellä on paljon niitä, jotka tarvitsevat apua. Meidän elämämme on aina ollut jo 1970-luvulta saakka auttaa ihmisiä ja sitä jatkamme edelleen, miehet toteavat.

Lue koskettava tilitys painetusta lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Pelimannet, Kyösti Roth, Erno Enroth

Kommentit

Oma kommentti