Viihteen supermies on poissa

Viihteen grand old man Aarre Elo on kuollut.

Asiasta kertoi ensinnä Yle.

Elo oli kuollessaan 87-vuotias. Ylen mukaan hän kuoli sairauskohtaukseen hoitokodissa Helsingissä eilen torstaina. Tiedon on vahvistanyt Ylen tv-kuuluttajana toimiva Elon tytär,  Maria Jungner. Elo kärsi viimeisinä aikoinaan afasiasta eli oli menettänyt puhekykynsä lähes kokonaan.

Elo oli toimittaja ja televisioviihteen ammattilainen, joka loi uransa pääosin Yleisradion palveluksessa toimien viimeksi TV1:n ohjelmajohtajana. Hän vaikutti keskeisesti Ylen viihdeohjelmien sisältöön 1960–1980-luvuilla. Vanhemmat muistavat 1960-luvulla vaikuttaneen VEK-viihderyhmän. Siihen kuului Elon lisäksi Jukka Virtanen ja Matti Kuusla. Kuusla kuoli vuonna 2018 ja Virtanen 2019.

Tunnetuin VEK-ryhmän ohjelmista lienee Lumilinna-komedia, joka palkittiin vuonna 1965 Montreux’n kansainvälisillä televisiofestivaaleilla parhaana viihdeohjelmana.

Elo oli mukana tekemässä myös useita muita suosittuja viihdeohjelmia, joista menestynein oli vuosina 1967–1969 esitetty Jatkoaika. Elo perusti niin ikään musiikkiviihderyhmä Songilon, jossa hänen lisäkseen olivat mukana Jukka Virtanen, Heikki Kahila, Jani Uhlenius ja Apeli Halinen. Vuodesta 1981 lähtien Elo oli mukana myös Uuden iloisen teatterin toiminnassa. Elo jäi eläkkeelle TV1:n ohjelmajohtajan virasta 1990-luvun alussa.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: kuolema, Yle, Jukka Virtanen, Aarre Ero, Matti Kuusla, VEK

Kommentit

Oma kommentti