Viini on haastava juoma joulupöytään – tämä taas käy kaikkien kanssa!

Suomalaiset yhdistävät mieluiten tummat oluet hieman raskaampien jouluruokien, kuten kinkun kanssa ja kevyet oluet kalan ja kalkkunan kanssa. Taloustutkimus selvitti suomalaisten näkemyksiä eri oluttyyppien sopivuudesta yleisimpiin jouluruokiin.

Kyselystä selviää, että lähes puolet (46 %) 18−70-vuotiaista suomalaisista pitää tummaa lageria joulukinkun kanssa parhaiten yhteensopivana oluena. Vaalea lager sopii parhaiten kalkkunan ja graavilohen kanssa ja vehnäolut kalkkunan kanssa.

Suomalaiset yhdistävät oluen myös jälkiruokaan. Tumma stout tai porter mielletään puolestaan parhaiten juustojen sekä suklaan kanssa nautittavaksi.

Lisäksi rosolliin, juureslaatikoihin ja lipeäkalaan yhdistyy luontevimmin vaalea lager.

Suomessa on parhaillaan käynnissä olutbuumi, mutta olut on kuulunut suomalaisten joulupöytään jo vuosisatoja. Totta onkin, että joulupöydän monet ruokalajit ovat vaativia esimerkiksi viinille, mutta olut sopii niiden kanssa yhteen mainiosti.

-Olut on varma juomavalinta läpi aterian. Olutvalikoima on Suomessa laaja ja monipuolinen ja kaikille jouluaterian ruokalajeille löytyy sopiva olut. Monelle maistuu parhaiten vaalea tai tumma lager, joka joulupöydän lisäksi sopii myös joulusaunaan ja seurustelujuomaksi, toteaa Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton viestintäpäällikkö Outi Heikkinen.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: joulu, Olut, viini

Kommentit

Oma kommentti