Viranomaiset eivät hyväksyneet sanaa ”vit*uilutaksi” – syntyi siis terapiataksi

Jyväskylän tantereita koluaa parhaat päivänsä nähnyt Jouni Hytösen tonnilla ostama Mersu. Mittarissa on yli 400 000 pölyistä kilometriä, joista muistuttavat myös 124-sarjan johtotähden ruosteesta kukkivat helmat, joita on hieman peitelty koiran tassun kuvilla.

Taksissa eivät kaiu radion sulosoinnut, koska radio on varastettu. Ohjelmasta vastaavat itse taksikuski Jouni Hytönen ja hänen asiakkaansa.

Vaikka Hytösen liikeidea kumpuaa Lapinlahden Lintujen tv-sketsistä, jossa vittuilupuhelinpalvelu vinoilee puhelimessa asiakkaalleen, voi hänen taksissaan purkautua molemmin puolin.

– Vittuilu saa olla kaksipuolista. Minä vittuilen ja minulle saa vittuilla, korostaa Hytönen.

Sen verran empaattinen ja kuuntelevainen Hytönen kuitenkin osaa olla, että taksissa on annettu oikeaakin terapiaa.

– Kuuntelin kerran vartin verran, kun yksi kuljetettava itki ja tilitti elämäänsä. Taksissa tällainen on mahdollista.

Vittuilutaksinkin idea lähti taksilupaan ennen vaaditulta yrittäjäkurssilta vuodelta 2008. Asia jäi muhimaan ja puhkesi kukkaansa viime vuoden puolella. Naisen alapäähän viittaava terminologia lupahakemuksessa ei mennyt läpi ja niinpä syntyi terapiataksi.

Vielä tästä yrityksestä ei ole tullut rahasampoa – ehkä joustavan hinnoittelunsakin vuoksi. Maksut maksetaan omatunnon mukaan etukäteen sovittuna. Toki hinnastossa on joitain ohjehintoja. Lue Lasse Tuorilan hauska reportaasi painetusta Hymystä.

Teksti:Hymyn toimitus, Lasse Tuorila
Kuvat:Mika Kanerva
Avainsanat: taksi, terapiataksi, vittuilutaksi, Jouni Hytönen

Kommentit

Oma kommentti