Virolaislääkärit tulivat Suomeen – vuolevat kultaa, jopa 250 000 euron palkka!

Suomessa työskentelee useita kymmeniä yli 150 000 euroa vuodessa tienaavia virolaislääkäreitä, ja heistä osa ansaitsee yli 250 000 euroa vuodessa. Asiasta kirjoittaa painettu Hymy toimittajanaan Sami Lotila.

”Työ Suomessa on virolaisille kannattavampaa kuin koskaan.” Noin otsikoi virolaisten palkoista Suomessa kertovan artikkelinsa Viron talouspäivälehti Äripäev viime syksynä.

Suomessa mediat julkaisevat mielellään juttuja siitä, miten virolaiset työntekijät ovat alkaneet palata Suomesta Viroon, sillä siellä ansiotaso ja ostovoima alkavat olla jo Suomen tasolla. Äripäev kuitenkin muistuttaa, että hintatasoltaan Viroa toden totta voi jo verrata Suomeen – mutta ei ansiotasonsa puolesta.

Äripäev-lehden mukaan Suomessa tienaavat hyvin etenkin lääkärit. Virolaislääkärien Suomessa tienaamia ansioita tutkiessa selviääkin, että virolaiset lääkärit ansaitsevat Suomessa suorastaan ruhtinaallisen hyvin.

Ei ole liioiteltua todeta, että useat virolaislääkärit suorastaan vuolevat kultaa Suomessa. Heistä moni tienaa Suomessa yli 20 000 euroa kuukaudessa, vuoden jokaisena kuukautena.
Suomessa eniten ansaitsevien virolaislääkärien verotettava palkkapotti per lääkäri on peräti yli 260 000 euroa vuodessa.

Virossa puolestaan lääkärien keskimääräinen tuntipalkka, brutto, on yhä hitusen alle 20 euroa ja keskimääräinen kuukausipalkka pyörii 4000 euron kantturoissa. Nämä tiedot ovat Viron Terveyden edistämisen instituutin tuoreesta viime vuotta koskevasta selvityksestä.

Virossa lääkärit ansaitsevat enemmän julkisen kuin yksityisen sektorin palveluksessa ja kaikkein eniten lääkärit tienaavat valtion omistamissa sairaaloissa, noin 4500 euroa kuukaudessa. Suomessa kovinta palkkaa saavat puolestaan yksityisen puolen lääkärit, joiden mediaanipalkka on vähän alle 9000 kuukaudessa. Tieto on Suomen Lääkäriliiton antama ja vuodelta 2020. Mediaanipalkka tarkoittaa palkkaa, jota enemmän ja vähemmän ansaitsevia on yhtä paljon.

Lue lisää Hymystä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: lääkäri, raha, Viro

Kommentit

Oma kommentti