Wallu Valpio, 48, muutti maalle ja vannoo uskollisuuttaan 20 vuotta nuoremmalle rakkaalleen

Näky on kuin postikorttimaisemasta, kun Wallu Valpio, 48, pulahtaa uimaan Fiskarsin piilopirttinsä takana aukeavaan idylliseen jokiuomaan Raaseporissa. Pulahduksen jälkeen voi hypätä saunan lauteille, josta mediapersoona johdattaa vieraat joen toisella puolella olevaan tupaansa.

– Tämä on rauhan ja rakkauden tyyssijani. Täällä mieli lepää ja elämä on paljon stressittömämpää. Rakastan vettä ja tätä vehreyttä, Wallu ihastelee.

Hän asuu kesät Suomessa, talvet Turkissa.

Wallun piilopirtti ei ole koolla pilattu. Neliöitä on 19, eikä huusholliin tule juoksevaa vettä ja ulkohuussiinkin saa nousta mäkeä ylös. Lämmitys hoituu sähköpatterilla.

– Ei ihminen tarvitse määräänsä enempää. Kesällä ei tarvitse kämppää lämmittääkään. Riittää, kun pitää ikkunoita auki ja kuuntelee lintujen viserrystä. Pihalla minulla on oma perunamaa, josta saan tuoreita perunoita, Wallu yllättää.

– Täytän ensi vuonna 50, joten ei sitä enää jaksa vouhottaa ja hötkyillä ympäriinsä. Se ei tuota kuin psyykkistä ja henkistä pahoinvointia. Olen jo vanha ukkeli, eivätkä Helsingin yöelämässä ja terasseilla notkuminen tarjoa minulle enää sitä samaa mitä joskus nuorempana. Kroppakin kiittää.

Absolutiksi Wallu ei ole kuitenkaan ryhtymässä.

– Ystävää en jätä koskaan. En ole kuppiin sylkenyt koskaan, enkä sylje.

Tasapainoa elämään on tuonut vakiintunut parisuhde.

– Olen ensimmäistä kertaa suhteessa, jossa olen ollut uskollinen. Jos olen aiemmin viilettänyt kylillä häntäheikkinä, nyt olen yhden naisen mies.

Parilla on ikäeroa liki 20 vuotta, mutta se ei suhteessa näy. Lue juttu lehdestä.

Teksti:Hymyn toimitus, Juhamatti Nieminen
Avainsanat: Wallu Valpio

Kommentit

Oma kommentti