Ylipainoinen Kirsi: ”En mahdu edes vessaan”

Kirsi Koivula ja MaunoReilun ylipainon takia ranualainen Kirsi Koivula joutuu viettämään rajoitettua elämää 30 neliön mökissään. Vammaispalvelulain mukainen avustus asunnon muutostöihin on kunnan taholta jäädytetty varojen puutteeseen.

Piharakennuksesta kyhätty asumus on ollut viimeiset 15 vuotta Kirsin ja hänen Mauno-miehensä koti. Vajaan 30 neliön mökissä peuhaa myös perheen neljä koiraa.

–Tilaa ei ole ruhtinaallisesti. Tavaraa on kattoon asti ja sisällä pitää kulkea sivuttain. Ahtaus on lihavalle ihmiselle täyttä helvettiä, Kirsi huokaa.

Helpotusta ahtauteen ei ole näköpiirissä, vaikka pikkumökin kylkeen on rakenteilla jatkosiipi. Muovin peittämät ikkunat viestittävät rakennuksen olevan pahasti kesken.

–Rahat on loppu. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tupaantuliaisia olisi pitänyt viettää jo vuosi sitten. Näin meille luvattiin, Mauno valottaa.

Lue koko koskettava artikkeli tammikuun Hymy-lehdestä, ja katso hätkähdyttävät kuvat asumuksesta!

Teksti: Hymy
Avainsanat: Kirsi Koivula, vammaispalvelu, ylipaino

Kommentit

No, miksi tuo Kirsi sitten on noin ylipainoinen, että elämä on hankaloitunut? Voisiko Kirsin mahd. sairautta hoitaa tai haluaisiko hän muuta apua? Haluaako hän yleensäkään laihtua, vai mikä täsä on ongelma, pieni vessa??? Eläinrakakkaita ihmisiä tuntuvat olevan, se sykähdytti mieltä. Te jotka siellä Kirsin lähietäisyydellä olette, tehkää jotain, mutta Kirsin ehdoilla. Esim. lähdette yhdessä aluksi varoivaiselle lenkille jne. Oliko tää mun teksti nyt sitten puuttumista toisen asioihin; ei mun mielestä, sillä antamalla haastattelun Kirsi tuli ”kaapistansa” ulos, siitä kitos!

Kirsin lihavuuden syyt ei kuulu meille muille mitenkään!!! Meillä on Kirsiltä ja Manelta otettu koira joka on ihan järjettömän ihana…:) Kirsi saa koirista kaiken sen ihanan jonka joutuu ylipainonsa takia menettämään muissa asioissa. Eipä se lihavuus ole monestikkaan ihmisen oma syy, ja siksi kun emme totuutta tiedä, siksi emme voi tuomita ketään. Se on todellakin loukkaavaa…:( Jospa vaikka kaikki huolehtisivat vain omista asioistaan eikä toisten!!!

Täältä löytyy kanssa yksi onnellinen koiranomistaja ja tietää, että Kirsille ja Manelle heidän koirat ovat kuin lapsia, kun joku aimmin oli ihmetellyt ”mitä ne koirat siellä vielä tekevät?” Ne tuovat iloa ja onnea heidän elämään. Ja täytyy sanoa, että he ovat pariskunta ja ihmisiä, joista monen pitäisi ottaa esimerkkiä..ilo voi löytyä niistä pienistäkin asioista riippuen koosta, elämäntyylistä, varallisuudesta…. jne.

Minä en ymmärrä miksi ihmistä pitää loukata ulkonäön perusteella. Oli sitten hoikka tai ylipainoinen. Mitä sitten? Ihmisiähän neki on. Törkeää tuollainen haukkuminen. Eikö ylläpito voisi puuttua asiaan ja poistas loukkaavat kommentit
”.inä en ymmärrä miksi ihmisiä loukataan tällä tavalla. Oletko sinä onnellinen, joka haukuit Kirsiä ja asuntoa, tuntuu että sulla ei kaikki ole kohdallaan. Minä olen tyytyväinen koiraan, jonka olen heiltä ostanut. Meillä itselläkään ei ole vara kaikkeen mitä halutaan. Minusta ja meidän koko perheestä KIRSI JA MANE ovat ihania ja sympaattisia ihmisiä, heitä ei saa haukkua.
Nimimerkki
onnellinen cavalierin omistaja”

Minusta jokaiselle PITÄÄ ANTAA ihmisarvo iästä, koosta, ihonväristä, sairauksista ym… huolimatta. Minusta on ALA-ARVOISTA että ylipainoisia mollataan syömisestä. Täytyy muistaa ottaa ensin roska omasta silmästä ennenkö ottaa muilta. KUKAAN EI OLE TÄYDELLINEN!!!

Tämmöset mun mielestä pitäis poistaa! nämä loukkaa ihmisiä ja tänkin on titenkin kirjoittanut joku joka on yksinäinen,yksinhuoltaja maalla joka ei osaa ihmisten tapoja. Kyl tämmösiä juttuja aina kuullee maalla et tekee jonkun eri version oikeista ihmisitä.niinku et nimiä vaan vaihtaa! ylläpitäjät huolehtikaa viesteistä ja poistakaa kaikki loukkaavat!

inä en ymmärrä miksi ihmisiä loukataan tällä tavalla. Oletko sinä onnellinen, joka haukuit Kirsiä ja asuntoa, tuntuu että sulla ei kaikki ole kohdallaan. Minä olen tyytyväinen koiraan, jonka olen heiltä ostanut. Meillä itselläkään ei ole vara kaikkeen mitä halutaan. Minusta ja meidän koko perheestä KIRSI JA MANE ovat ihania ja sympaattisia ihmisiä, heitä ei saa haukkua.
Nimimerkki
onnellinen cavalierin omistaja

Olkaa hiljaa jos ette tiedä mikä ihmistä vaivaa,on aika mielipuolista syyttää lihavuudesta henkilöä,jolla voi olla joku sairaus.Inhoan silti tällaisia lehtiä,jotka retostelee.

valitettavasti vain nämä ”lihavat”/sairaat ihmiset tulevat yhteiskunnalle kalliimmiksi kuin laihat.. johtuen siitä että he tarvitsevat sairauteensa hoitoa jonka yleensä yhteiskunta maksaa.

Helppo sanoa ja sekaantua,kun ei ole todellisista faktoista tietoa.AINA täytyy muistaa että lihavuus voi jouhtua muustakin kuin ylensyönnistä.Yllättävän usein se johtuu muista syistä,hormonaaliset,kilpirauhaseen liittyvät,aineen vaihdunnan häiriöt jne.Mammutiksi kutsuminen on loukkaavaa ja tarpeetonta.Mammutti on meneen ajan eläin.Yhteiskunta muokkaa ihmisten mieltä sillä tavalla, median avulla että tulee väärityneitä ihmisarvon määritelmiä.Ei se laihuus ihmistä nosta peremmaksi,eikä lihavuus laske alemmaksi,ihmisyysmittarissa! Ihmisiä me olemme kaikki kokoon katsomatta eikä järki leikkaa laihemmalla lihavaa peremmin.Usein jopa päin vastoin.Kuten näistä kommentreistakin voi päätellä.

No mitä hiivattia ne koirat siellä mökissä tekee vielä??? Ei muutakun dietille niin ei tuu niin kauhean kalliiksi!!

Voi että. Hymy on todella ala-arvoinen julkaisu, kun kertoo jonkun ihmisen omalla suulla hänen todellisesta hädästään.
Oletko edes lukenut juttua?
SINÄ SEN SIJAAN OLET TÄYSIN ALA-ARVOINEN kommentoidessasi lihavuudesta kärsiviä mammuteiksi.
Miten ilkeät, hyi!

Ala-arvoinen juttu.Kirsi niin lihava ettei mahdu vessaan,eikö Hymy parempaan pysty? Ketä kiinnostaa ylipainoisten vessanmenot ja ylipäätänsä ylipainoiset mammutit.Taidan peruttaa Hymyn vuosikerran sittenkin jos taso jatkuu samalaisena.

Oma kommentti