Yllättävä totuus Sisilian mafiasta turistin näkökulmasta!

Keskustelupalstoilla on puhuttu Sisilian turvallisuudesta matkakohteena ja ihmetelty, kuinka turistista pidetään siellä erityisen hyvää huolta. Taskuvarkaitakaan ei ole. Pelottava mafia ei liity saarella turistin elämään juuri mitenkään.

Mikä mahtaa sitten olla totuus kaikesta?

-Ei mafia näyttäydykään tavalliselle turistille, mutta olisi väärin luulla, etteikö esimerkiksi myös pienissä kylissä se olisi läsnä, Sisiliaa tunteva Kati Hirvonen toteaa Hymylle. Nainen on asunut Sisiliassa ja toiminut siellä matkaoppaana pitkään. Hänellä on myös perhesuhteita sinne.

Miksi sitten Sisiliaa pidetään turvallisena turistille?

-Siihen on yksiselitteinen syy. Taskuvarkailta ja pikkurikollisilta pyritään katkaisemaan toimintaedellytykset, koska ne haittaisivat turismia. Toisin sanoen mafiaa. Se saa tulojaan turismista. Pikkurosvolta lähtee helposti henki, jos hän alkaa terrorisoida turisteja, jotka tuovat rahaa, Hirvonen maalailee.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: mafia, Sisilia

Kommentit

Kyllä!!! Taorminassa oltiin vuonna 2010 ja siellä erään hotellin allasalueella oli joku narkki joka varasteli ihmisten laukkuja aamiaisen aikana. Hotellille valitettiin ja jätkä tuli meitä loppumatkasta vastaan ihan kamalasti pieksettynä. Kuultiin että hotellista oli järjestetty asia 🙂

Oma kommentti