Yrittäjäkaverit eivät ymmärrä Kelaa: Sama vamma, eri päätökset!

Rauno Saukko ja Jussi LotvonenOululaiset liikekumppanukset Jussi Lotvonen ja Rauno Saukko pitävät hierontayritystään ja ovat tyytyväisiä elämäänsä vammastaan huolimatta. Kumpaiseltakin on amputoitu jalka ja alaraajan virkaa toimittaa nyt hiilikuituinen ”tikku”.

Se, mitä miehet eivät ymmärrä, on Kelan erikoinen logiikka.

-Vaikka proteesimme ovat samanlaisia, painimme invalidiprosenttien suhteen aivan eri sarjassa, toteaa Rauno.

-Jussin invalidiluokka on 30 ja minun kohdallani verottaja määrittelee sen 80 prosentiksi.

Tämä kaikki johtuu siitä, että yrittäjätoverusten ”puujalat” ovat toisella vasemmassa, toisella oikeassa jalassa.

-Näin ihmeellistä on vammaisen elämä, irvailee Jussi, jolta Kela yritti myös evätä vammaisten pysäköintiluvan. Automaattivaihteiseen autoon hän ei ole myöskään oikeutettu toisin kuin yrittäjäkaverinsa.

Lue erikoisesta sopasta elokuun Hymystä.

Teksti: Hymy
Avainsanat: Jussi Lotvonen, Rauno Saukko, Kela

Kommentit

Mä olin Kelassa duunissa aikaisemmin ja aina kun huomattiin virhe meidän päässä, ei saanut kertoa asiakkaalle että tämä on meidän vika. Piti aina pyytää firman lakimies keskustelemaan asiakkaan kanssa, itse ei voinut enää antaa kommenttia.

Entäpä jos kaverukset vaihtaa puujalat kiusallaan keskenään? Toisella on kaks oikeeta ja toisella kaks vasenta jalkaa. Lisäksi vielä ostavat vanhan automaattivaiheisen postiauton, jossa ratti oikeella puolella ja jolla ajavat vuorotellen. Entä jos toinen väitää että on oikeekätinen mutta vasenjalkanen?
Mitä kela sanoo tähän?

Ymmärtääkö joku muka kelaa? Tuskin ymmärtää edes kelan omat työntekijät…. Kelaa arveluttavampia ratkaisuja ei voi edes tehdä. Vaikka kaikki olisi kunnossa, niin aina saa pelätä mikä päätös postiluukusta pamahtaa.

Jos vasen jalka on 30 + ja oikea jalka 80 % niin onko sitten kokonaan jalaton 110% invalidi ? Mitäs jos kummallakaan ei olisi ollut ajokorttia ensinnäkään ? Jos Rauno luopuu ajokortista niin putoaako hän silloin 30% luokkaan ?

Entäs jos Jussilta menee lisäksi oikea käsi niin mihin prosenttiluokkaan Jussi sitten pääsee? Onko sillä väliä onko Jussi oikea vai vasenkätinen ?

Jos vasemmasta saa vähemmän kuin oikeasta niin sorretaanko silloin vasenkätisiä? Mitä sanoo ihmisoikeustuomioistuin ?

-Ana

Jalattomatkin voivat ajaa autoa. Vähän pitää viritellä toki.

pikkumaista toimintaa kelalta kuten aina
tässä katsotaan varmaan että jussi voi painaa huoletta kaasua oikealla terveellä jalallaan mutta eihän se niin mene.
kun toinen jalka on puujalka, niin ei se autoilu ihan helppoa ole.

Oma kommentti