Kuvituskuva ei liity juttuun

Yrityskaupoilla myös uusia huostaanottomiljonäärejä: Sote-yhtiöiden johtajilla muhkeat tilipussit

Viime vuoden verotiedot kertovat, että yksityisen sote-bisneksen ykkösnimillä on huimat tulot. Vammaisten pahoinpitelyskandaalin keskelle joutuneen Mehiläisen toimitusjohtajalla tulot olivat miljoona euroa vuonna 2020. Suomeen on saatu myös kokonaan uusia miljonäärejä, joiden bisnes liittyy lasten huostaanottoon.

Aiheesta kirjoittaa painettu Hymy.

Sote-konserni Mehiläisen johtajilla ja omistajilla on mennyt taloudellisesti erittäin hyvin.
Vuoden 2020 verotiedot kertovat, että sosiaali- ja terveyspalveluyhtiöiden johtajien tulokuningas on juuri Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää 960 000 euron tuloillaan. Niistä pääomatuloja oli noin 250 000 ja ansiotuloja 711 000 euroa.

Järvenpää on vuoden 2014 jälkeen koonnut sote-bisneksellä ainakin 15,8 miljoonan euron tienestit, joista pääomatuloja on yli kymmenen miljoonaa.

Viime vuoden verotiedot kertovat, että Suomessa on ainakin kolme lastensuojeluliiketoiminnalla äkkirikastunutta yrittäjää.

Yksi heistä on Kouvolasta kotoisin oleva Teemu Koskinen, jonka verotiedoissa näkyvät kokonaistulot olivat viime vuonna 1 043 373 euroa. Niistä pääomatuloja oli 984 542 euroa.

Koskinen myi yhdessä liikekumppaninsa Mikko Rantalaisen kanssa nuorten päihdekuntoutusta ja sijaiskoteja tarjoavan lastensuojeluyhtiö Saviston kodin Familar oy:lle, joka on puolestaan osa Mehiläistä. Rantalaisen osuus oli 919 937 euroa.

Toinen on Pohjois-Pohjanmaan Haapavedeltä kotoisin oleva Tiina Eriksson, joka kuittasi viime vuonna 2 169 124 miljoonan euron pääomatulot. Eriksson myi perustamansa Nevalanmäen perhekodit oy:n kolmen perhekodin työntekijän muodostamalle Nevalanmäki oy:lle.

Lue mielenkiintoinen reportaasi lehdestä tai näköislehdestä. Raportissa lukuisten sote-bisneksen tekijöiden nimet ja tulot. Juttu on Antero Eerolan käsialaa.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: huostaanotto, lapset, vanhukset, kuntoutus, sote, sote-bisnes

Kommentit

Oma kommentti