Seppo Saarentola, Kuvaryhmä

Ysäripaukut tulevat – vieläkö muistat nämä drinkit?

Ysäri eli 90-luku on nostalgisuuttaan kova sana. Se on kova sana esimerkiksi niiden keskuudessa, jotka sitä nuorena elivät – eli neli-viisikymppisten. Mutta on se kova sana myös niiden joukossa, joska hädin tuskin olivat vasta syntyneet. Suuri tuntematon värikkäine vaatteineen ja jyskyttävine musiikkikomppeineen kiinnostaa.

Ysärisivusto Härdelli perustettiin muutamia viikkoja sitten vastaamaan kyseiseen tarpeeseen, ja nyt se on lähestynyt asiaa ysäridrinkkien teemalla.

Sininen enkeli oli ysärin kuumin paukku. Tämä makea drinkki oli etenkin naisten suosiossa, mutta saattoipa sitä maistaa raavas sällikin kostean ja tuhdin liikelounaan jälkeen – jälkiruokajuomana.

Koostumukseltaan Sininen enkeli oli makea ja siihen tulee kaikkiaan kolme ainesosaa sisältäen sitruunalimonadia, Parfait Amour -likööriä ja vodkaa.

Ampiainen oli toinen kova suosikki, joka ei ole menettänyt suosiotaan. Ginger aleen jatkettu banaaniliköörin ja vodkan sekoitus saatetaan joskus virheellisesti tehdä myös spriteen, mutta silloin se ei enää ole Ampiainen. Kannattaa valittaa, jos on vankkumaton ysäriläinen.

Lue TOP-7-ysäridrinkit ja miten ne tehdään TÄSTÄ.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: alkoholi, Ampiainen, drinkki, Sininen enkeli

Kommentit

Oma kommentti