Heidi Kyrön tytär sai diabeteksen: Koronamurheet jäivät sivuosaan!

Lumi narskuu suksien alla, kun laulaja Heidi Kyrö, 43, kapuaa ylämäkeä kotiladuillaan Hämeenlinnan Ahveniston ympäristössä. Sukset liikkuvat rivakasti, eikä se ole Kemissä varttuneen vuoden 1993 tangoprinsessan kohdalla mikään ihme.

– Otan sukset alle aina, kun se on mahdollista. Minulle on sama, pääsenkö hiihtämään puoli tuntia vai puolitoista tuntia. Aina tulee hyvä fiilis. Saa olla ulkona ja reidet tulevat sopivan kipeäksi, kun tahkoaa mäkiä. Kunto kohenee, ryhti paranee ja mieli virkistyy.

Kuluvana talvena Heidi on päässyt keräilemään laduilla voimia raskaan viime vuoden jälkeen. Laulajatähden koettelemukset eivät rajoittuneet koronan myötä peruuntuneisiin keikkoihin, vaan viime kesän lopulla synkkiä pilviä toi Kiira-tyttären, 11, sairastuminen ykköstyypin diabetekseen.

– Sen myötä koronan aiheuttamat murheet jäivät sivuseikaksi. Sairauden kanssa on yritetty oppia elämään ja hyvin on opittukin, Heidi tunnustaa.

Tilanteen alkujärkytystä ei helpottanut, että Heidin puolison Kimmo Kopran suvussa on esiintynyt diabetesta. Kimmon isoisä kuoli nuorena hoitamattomaan ykköstyypin diabetekseen.

– Nykyään asiat diabeteksen hoidon suhteen ovat onneksi paljon paremmin. Enemmän se on itsestä kiinni, miten siihen suhtautuu. Elämässä tapahtuu asioita, joille ei mitään voi. Olemme päättäneet ottaa asiasta niskalenkin ja hoitaa homman kunnialla, Heidi kuvaa.

Uudessa tilanteessa Heidi on kiitollinen saamastaan vertaistuesta paitsi tutuilta, myös tuntemattomilta. Se on helpottanut huolia.

– On jaettu kokemuksia ja tuntemuksia. Se on tuntunut kivalta. Vaikka ei tunneta, meillä on iso asia, joka yhdistää ja voidaan puhua samaa kieltä, Heidi kertoo.

Sairastumisen alkumetreihin kuului noin viikon kestävä hoitojakso sairaalassa, jonka Heidi vietti tyttärensä tukena.

– Ilman koronaa se ei olisi ollut mahdollista, joten siihen nähden sairaus tuli hyvään saumaan, hymähtää Heidi.

Kontrollikäynnit sairaalassa jatkuvat loppuelämän ajan.

Heidi on ihaillut tyttärensä reipasta asennetta, jonka hän on ottanut diabeteksen hoitamisessa.

– Kiira haaveilee näyttelijän ammatista. Se on mahdollista edelleen.

Lue Heidin haastattelu kokonaisuudessaan painetusta Hymystä. Sen on kirjoittanut Juhamatti Nieminen ja kuvannut Kari Pekonen.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: diabetes, Heidi Kyrö, hiihto

Kommentit

Oma kommentti