10 outoa asiaa Thaimaasta – shortsit mekon alla ja päätä ei saa koskea!

Kuvituskuva

Hymyjen maa, upeaa aurinkoa, maistuvaa ruokaa ja hierontoja. Thaimaa on muutakin.

Thaimaa on rento, lämmin ja vieraanvarainen maa. Kun tutkimme maan tapoja tarkemmin, löydämme vanhoja uskomuksia ja tapoja.

1. Ihmiset pesevät jalkansa virkistäytyäkseen. Kyse on enemmän siisteydestä. Jalkoja pidetään Thaimaassa kehon likaisimpana osana.

2. Punaista Fantaa uhriksi hengille. Totta sekin. Kulttuuria muovaavat voimakkaasti buddhalaiset uskomukset. Punainen on väri, jota suositaan pyhäkköjen edustalla olevissa lahjoissa. Punaisesta Fantasta on tullut aikojen saatossa suosittu lahja tällaisissa paikoissa.

3. Toistoa puheessa. Ihmisillä on tapana toistaa esittämäsi kysymys takaisin. Usein tämä liittyy siihen, että he tarvitsevat aikaa vastatakseen.

4. Välipalaksi pussi hyönteisiä. Thaimaan markkinoilta löytyy pieniä myyntikojuja, joissa myydään kaikkea madoista heinäsirkkoihin.

5. Naiset käyttävät shortseja mekon alla. Lähes kaikki mekkoihin tai hameisiin pukeutuneet naiset käyttävät shortseja.

6. Miehillä kaksi paria alusvaatteita. Tavallista miesten pukeutumisessa on, että thaimaalaiset miehet pukevat ensin päälleen tiukat alusvaatteet ja sitten niiden päälle bokserit. Vasta sitten he pukevat farkut tai housut.

7. Yläosattomissa ajamisesta voi joutua vankilaan, miehetkin. Paidattomana ei kannata ajella Thaimaassa sen enempää mopolla kuin muullakaan kulkuneuvolla.

8. Kansallislaulua soitetaan kahdesti päivässä. Joka päivä kello 8 ja 18. Tuolloin ihmiset lopettavat työnsä ja seisovat kuuntelemassa hymniä.

9. Pää on pyhä. Koskaan ei saa kosketella toisen ihmisen päätä tai edes lasten päätä ei saa silitellä. Päätä pidetään pyhänä.

10. Useat thaimaalaiset eivät käytä vessapaperia. Sen sijaan he puhdistavat itsensä vedellä. Myös tässä korostuu puhtauden merkitys thaimaalaisessa kulttuurissa.

Jutun lähteenä jutun kirjoittajan oma matkailu Thaimaassa 12 kerran käynnin kokemuksen perusteella sekä https://www.commisceo-global.com.

Lue myös:

Lue myös: Tuohtunut isä: ”Ärsyttää ja suututtaa” – Hiki kastelee talvipukeutujat kaupoissa!

Alkoton ”kuiva” tammikuu – näin kehosi reagoi!

Tässäkö sähköautoilun sudenkuoppa? ”Järjetöntä pitää 4 tunnin taukoja”

Ärsyttää! – ”Naapuri kakattaa koiransa, ei pussia mukana”

Lisää mielenkiintoista luettavaa:

Heräätkö yöllä, etkä saa sen jälkeen unta? – Tässä vinkki lukijalta!

Yhä sävähdyttävämpi! – 57v. Elizabeth uusissa bikinikuvissa – voiko olla tottakaan?

Tiesitkö, miksi farkuissa on metalliset nastat? – siihen on selvä syy!

Hymy: Elli Haloo vaihtoi miestä!

Teksti:Jari Kupiainen

Kommentit

Oma kommentti