Kalle Rovanperä ja isä-Harri Hymyn haastattelussa: Kokemusta kerätään, mutta nopeuteen tähdätään

Suomalainen urheilukansa saa vähitellen varautua uuteen, sinivalkoiseen rallin maailmanmestariin. Muutama kuukausi sitten 18 vuotta täyttänyt Kalle Rovanperä on rallitaipaleellaan vasta alkumetreillä, mutta nuorukaisen täysin poikkeuksellinen lahjakkuus ei ole jäänyt huomaamatta.

Nyt voit lukea nuoren miehen ja hänen rallilegendaisänsä Harri Rovanperän haastattelun painetusta Hymystä.

Kallen ajohalut olivat pienestä pitäen kovat, eikä isä Harri Rovanperä halunnut suitsea poikaansa liiaksi. Olihan isällä takanaan mittava ura MM-sarjassa, yli 100 MM-rallia eri tehdastiimien ammattikuljettajana.

– Sopivissa rajoissa se ajaminen pysyi. Intoa oli aluksi oikein paljon, kun tuolla pohjoisessa kävimme jäällä ajamassa. Sen verran oli välillä taukoa, että kerkisi syödä, ja autoakin oli pakko tankata. Kun aloimme ajaa rallia, niin ei se silloinkaan mitään yltiöpäistä ajamista ollut. Testit ajoimme yleensä viikkoa ennen kisaa, ja joskus kävimme vähän erikseen treenaamassa. Kun Kalle sanoi, että nyt voisi viikonloppuna mennä ajamaan, niin sitten sitä ruvettiin touhuamaan, isä Harri muistelee lehdessä.

Kausi 2019 on Rovanperän ja hänen taustajoukkojensa papereissa vielä tiukasti oppivuodeksi merkitty. Menestyminen on bonus, mutta ei itse päämäärä.

– Tavoitteet ovat aika selkeät itselleni. Ajamme mahdollisimman paljon kisoja, joita emme ole vielä ajaneet, ja saamme kokemusta niistä. Mestaruus ei sinänsä ole tavoite, sillä tämä on vielä samanlainen oppivuosi kuin edellinenkin. Samasta tilanteesta kuitenkin lähdetään kauteen; haluan aina olla nopein. Jos kausi lähtee hyvin liikkeelle, yritetään ajaa mestaruudesta. Ensisijaisesti keräämme vain kokemusta ja ajamme kisat läpi, Kalle toteaa.

Teksti ja kuvat lehdessä: Miika Wuorela

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Harri Rovanperä, Kalle Rovanperä

Kommentit

Oma kommentti