Miljoonikko-Reijo menetti jalkansa: Bisnes jatkuu!

Miljoonaliikevaihtoa yrittäjänä tahkoava Reijo Saunamäki ei lannistunut, vaan hankki mittatilaustyönä valmistetun pyörätuolin ja proteesit. Bisnes jatkuu.

Mies kertoo nyt elämäntarinansa Hymyn painetussa lehdessä Kai Merilän jutussa.

Ilmajoella syntynyt ja siellä nuoruutensa elänyt Reijo Saunamäki on elävä todiste sisusta ja peräksiantamattomuudesta. Yrittäjänä lähes koko aikuisikänsä toiminut sisupussi ei ole luovuttanut kovimmankaan laman edessä. Edes miehen jalat vienyt hoitovirhe ei lannistanut pohjalaiset juuret omaavaa yrittäjää.

– Taistelu terveydenhoitobyrokratiaa vastaan söi kyllä voimia. Lopulta päätin, että se on turhaa ja päätin jatkaa elämääni, tekstiilien suojaukseen erikoistunutta Soft Protector -firmaa pyörätuolista johtava Saunamäki kertoo.

Saunamäen elämä muuttui vuonna 2011, kun hän sai aivoinfarktin. Ambulanssin tulo kesti yli kolme tuntia. Seuraavat kolme viikkoa hän makasi sairaalavuoteessa lähestulkoon täysin liikkumattomana.

– Oli huolissani jaloistani, koska diabeetikoille syntyy jalkavammoja herkemmin kuin muille. Makasin sairaalan kovalla patjalla ja pitkäaikainen paine alkoi tehdä tehtäväänsä. Kantapäivihini ilmestyi vesirakkuloita.

Tässä vaiheessa Saunamäki huomautti asiasta sairaalan hoitohenkilökunnalle.

– Sanoin, että tietämykseni mukaan ne kannattaisi hoitaa heti. Hoitajat vastasivat minulle, että ”älä sinä ala meitä neuvomaan!”

Lopulta mieheen iski sairaalabakteerikin. Jalkojen suhteen Saunamäellä kävi huonosti. Molemmat jouduttiin amputoimaan polven alapuolelta. Hän ei ole jättänyt yrittäjyyttä ja bisneksen tekoa. Lue juttu painetusta lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Reijo Saunamäki

Kommentit

Oma kommentti