Muistatko vielä: Vauhdikkaat missisiskot 50 vuoden takaa, Kaarina Leskinen ja Maiju Growick: ”Emme kaipaa Suomeen”

Vuoden 1962 Miss Suomi Kaarina Leskinen juhli aikoinaan maailmantähtien kanssa ja koki julkisuuden glamourin. Kaarina ja hänen missitaustainen siskonsa Maiju Growick kertovat Hymylle, millaista heidän elämänsä on tänään. Jutun on kirjoittanut itsekin missinä muistettava Carmen Heikkilä (entinen Mäkinen). Myös Carmenista itsestään on Hymyssä tuore juttu, lue täällä.

Belgian Waterloossa asuva Miss Suomi 1962 Kaarina Leskinen, 76, ja hänen pikkusiskonsa, Miss Helsingiksi 50 vuotta sitten kruunattu ja Floridan West Palm Beachilla asuva Maiju Growick, 65, kertovat Hymylle avoimesti elämästään, joka ei ole kaikkein tavallisin.

– Olemme aina pitäneet tiiviisti yhteyttä ja pidämme yhä facetime–puhelujen, whatsappien ja sosiaalisen median kautta. Fyysisesti näimme viimeksi toisemme neljä vuotta sitten jouluna, kun koko perhepiiri oli yhdessä, Maiju kertoo.

Kaarina on kiistatta yksi menestyneimpiä missejämme maailmalla. Miss Scandinavia –kilpailun hän voitti, Miss Maailma –kilpailussa Kaarina sijoittui toiseksi, Miss Eurooppa -kilpailussa tuli kolmas sija ja Miss YK –kilpailussa neljäs sija. Miss Universum -kilpailuihin hän oli liian nuori, eikä siksi päässyt osallistumaan niihin.

– Olin vain 17–vuotias ja sinne sai osallistua vain täysi-ikäiset. Harmittihan se silloin vähän. Minua kyllä lähetettiin sitten senkin edestä silloisen missiorganisaation Finnartistien toimesta edustamaan vaikka kuinka paljon. Tuli maailma tutuksi ja olivathan kisamatkat nuorelle tytölle ihan mielettömän hienoja kokemuksia ja kielitaitoa karttui, osaamista ja rohkeuttakin.

Maijusta puolestaan leipoutui lapsimalli kuin itsestään, sillä Kaarinan ollessa kuvauksissa siellä ilmeni tarvetta pienelle tytölle ja Maiju toimitettiin paikalle.

– Ensimmäinen mainokseni oli Pepsodent-hammastahnamainos, Maiju muistaa ja hänellä on siitä vielä lehtileikemainos tallella.

Sisarukset olivat viimeksi viisi ja puoli vuotta sitten Suomessa, heidän äitinsä kuoleman jälkeen.

– Meillä oli kolme viikkoa aikaa tyhjentää äidin asunto ja tehdä kaikki. Emme olisi Maijun kanssa pärjänneet kahdestaan. Onneksi avuksemme tuli serkkutyttömme Sanna, jolta olivat hiljattain isovanhemmat kuolleet ja hän tiesi miten piti kaikki asiat toimittaa, Kaarina muistaa kiitollisena.

Rempseän iloiset ja välittömät siskokset ovat edelleen vauhdikkaita. Kaarina on toiminut vuosia Belgiassa suomalaisryhmille oppaana, mutta nyt on ollut hiljaista.

Molemmilla naisilla taipuu suomen kieli edelleenkin loistavasti, tosin Maijulla se pääsi jossakin vaiheessa vähän ruostumaan. Siskoksilla oli nauramista, kun Maiju mainitsi joskus jotakin reidestään, ja hän käytti vahingossa sanaa raide.

– Olen Netflixin kautta katsellut joitakin suomalaisia sarjoja, ja jotkut ovat tosi hyviä, silläkin tavalla voi pitää kielitaitoa yllä. Ja onhan meillä Kaarinan kanssa toisemme ja suomalaisia ystäviäkin, mutta ei se tarkoita, että puhuisimme keskenämme läheskään aina suomea.

Maiju on nyt 65-vuotias (kuvassa vasemmalla) ja Kaarina 76-vuotias.

Lue hauska juttu lehdestämme.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: missi, Miss Suomi, Kaarina Leskinen, Maiju Growick

Kommentit

Oma kommentti