Pistoshoitokohu: Kännissäkin voidaan pistää esteettisen hoidon piikkejä!

Sairaanhoitaja, Sairaala, Halloween

Suomessa on kohuttu viime päivinä pistos- ja täyteainehoidoista laajalti. Maikkarin Huomenta Suomessa haastateltiin terveydenhuollon ammattilaista ja kosmetologiyhdistyksen varapuheenjohtajaa aiheesta, ja suomalainen pistoshoidon ammattilainen ehti jo tyrmätä puheet ja haastatteluvalinnat täysin amatöörimäisiksi. Aiheesta voi lukea täältä.

Myös kohumalli Elena Vikström on aiheuttanut kohahduksen kerrottuaan ryhtyneensä pistämään hyaluronihappoa huuliin. Elena kertoi omista taustoistaan asian suhteen täällä.

Tätä nykyä botuliinia eli botoxia saa pistää vain terveysviranomaisen valvoma henkilö. Hyaluronia, jota on ihmiskehossa itsessäänkin, voi pistää kuka vain. Asiaa ei valvota mitenkään. Monet ovat vaatineet myös hyaluronin saattamista ammattilaisten käsiin ja valvonnan piiriin.

Uusin kohu syntyy tästä: kauneudenhoidon keskusteluryhmässä on jaettu yksityisviestiä, jonka on kirjoittanut tiettävästi pistoksia ammatikseen tekevä henkilö. Ammattimoraali lienee varsin löyhässä kantimessa, sillä hän on rahapulassaan tarjonnut mahdollisuutta pistää huulitäytteitä ”heti, vaikka onkin päihtynyt”. Alla kuvakaappaus:

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: botox, botuliini, hyalyroni, pistoshoito, plastiikkakirurgia, täyteaineet

Kommentit

Oma kommentti