Sauli Niinistö kirjoitti kirjeen Hymylle!

Sauli NiinistöHymy pyysi kaikilta presidenttiehdokkailta kirjeen julkaistavaksi Suomen kansalle ja Hymyn lukijoille. Kaikki kirjoittivat. Nyt Hymy julkaisee sekä Sauli Niinistön että Pekka Haaviston kirjeet kokonaisuudessaan verkkosivuillaan. Ensin on vuorossa Niinistö.

Työhön syrjäytymisen ehkäisemiseksi

Olen usein puheissani ja kirjoituksissani ilmaissut huoleni syrjäytymisestä. Samaan aikaan, kun on puhuttu uhkaavasta työvoimapulasta, huomataan, että 50 000 nuorta on ikään kuin yhteiskunnalta kateissa, eivät koulutuksessa, eivätkä työelämässä.

Syrjäytyneisyys merkitsee osallistumattomuutta yhteiskunnan ja yhteisöjen toimintoihin. Se johtaa huono-osaisuuteen ja köyhyyteen, usein myös avuttomuuteen ja pahaan oloon sekä sairauksiin.

Otan esiin toisenkin, ehkä vielä hälyttävämmän luvun, joka kertoo, että monissa suomalaisissa perheissä asiat ovat huonosti. Lähes 10 prosenttia kaikista alle 18-vuotiaista lapsista tarvitsee yhteiskunnan apua turvallisen kasvun ja kehityksen varmistamiseksi, eli lastensuojelun toimenpiteitä. Perheet hajoavat entistä useammin, se on osaltaan aiheuttanut huostaanottojen lisääntymistä viime vuosina. Epäterveelliset elämäntavat lisääntyvät. Myös vanhusten yksinäisyys on riskitekijä.

Vaarana tietysti on, että ongelmatapausten määrä kasvaa uusien sukupolvien varttuessa, siksi tähän epäkohtaan olisi pystyttävä tarttumaan. Ensisijainen ongelmien synnyttäjä ja kääntäen myös niiden poistaja on työttömyys tai työllisyys. Kun kaikki tiedämme, minkälaisissa ongelmissa maailman, Euroopan ja Suomen talous painii, on selvää, että työllisyyden kehittyminen parempaan suuntaan ei ole ensisijainen ennuste, päinvastoin.

Työttömyyden hoitaminen on kallista, mutta työllistäminenkin, jos se tapahtuu vain keinotekoisia työpaikkoja luomalla, maksaa niin kunnille kuin valtioillekin, ja yritysten mukaan saaminen on vaikeaa.

Järkevälle työllistämiselle on myös lainsäädännöllisiä, asenteellisia ja työmarkkinapoliittisia esteitä. Olisi jälleen aika käynnistää suomalaisen työn, ennen kaikkea nuorten työn jälleenrakennusohjelma.

Uskon, että ongelma tunnetaan ja halutaan ratkaista, mutta kun sen syyt ja ratkaisut ovat usein monisyisiä, on tuollainen poikkihallinnollinen pohdinta välttämätöntä.

Arvostan suuresti ihmisten vapaaehtoista työtä lähimmäistensä hyväksi niin yksilöinä kuin järjestöissäkin. Tällainen tuki toimii usein nopeammin ja paremmin kohdentuen, kuin yhteiskunnan hyvätkään järjestelmät. Pohdinnoissakaan ei pidä unohtaa tällaisen toiminnan edellytysten parantamista.

Ja muistutan, että me kaikki olemme toimijoita tässä. Jokaista meitä lähellä voi olla joku, joka on vaarassa joutua ulos. Joskus se on hyvin pienestä kiinni. Meidän oma etummekin on, että kaikki nuoret pysyvät matkassa. Heitä tarvitaan rakentamaan Suomea.

Sauli Niinistö

Lue Pekka Haaviston kirje

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Pekka Haavisto, presidentti, Sauli Niinistö, vaalit

Kommentit

Niinistö kehuskelee joka käänteessä olleensa auttamassa Hurstin juhlissa. Myös Haavisto ja Nexar olivat auttamassa, mutta eivät kehdanneet tilata kuvaajia paikalle, eivätkä kehuskele tekemisillään.

Ulkopolitiikka-lehti 2/2009: 40 suomalaista ulkopolitiikan vaikuttajaa nimesi kansainvälisesti tärkeimmät suomalaiset vaikuttajat. Sijalla 5 oli Pekka Haavisto. Niinistö ei päässyt listalle lainkaan.
Niinistö olisi halutessaan päässyt ulkoministeriksi, ulkopolitiikka ei kuitenkaan sen vertaa kiinnostanut.

Kun YK:n pääsihteeri kävi Suomessa, hän pyysi Ahtisaarta järjestämään tapaamisen Haaviston kanssa. Niinistöä ei kutsuttu näihin kekkereihin.

Myös puolustuspolitiikassa Haavisto on Niinistöä sen verran pätevämpi, että armeija laittoi entisen puolustusvoimien komentajan kehumaan julkisesti Haavistoa (HBL 25.1.). Tiedotusvälineiden taustalla oleville pääomapiireille tämä oli liikaa, joten suomenkielinen lehdistö vaikeni tästä.

Haavisto on niin älykäs, että kun totesi opetuksen yliopistolla olevan tasotonta, ei jäänyt sinne neljäksi vuodeksi istumaan pelkästään siitä ilosta, että saisi pareperin, jolla pääsee eläkevirkaan nauttimaan kuukausipalkkaa. Hän lähti mukaan yhteiskunnalliseen toimintaa ja perusti mm. useita lehtiä. Siinä iässä, kun Niinistö chillaili yliopistolla, Haavisto veti 20 työntekijän firmaa.

Vuonna 1990 32-vuotias Haavisto neuvotteli ihmiskilviksi otettujen suomalaisten panttivankien vapauttamisesta Irakissa. Silloinen neuvottelujen vastapuoli Tariq Aziz odottaa nyt kuolemantuomionsa täytäntöönpanoa. 32-vuotiaana Sauli Niinistö kökötti turvallisesti hovioikeudessa esittelijänä.

Ja se paljon puhuttu Niinistön varapääjohtajan pesti investointipankissa oli siis Suomelle varattu kiintiöpaikka, johon lykättiin joku vähänkään tuntomerkkeihin sopiva.

Sauli vie meidät Natoon ja perikatoon!!

Nimimerkki ”Asiaa” löpisee kyllä kaikkea muuta kuin asiaa. Haavisto ei kannata diskriminaatiota vaan POSITIIVISTA diskriminaatiota jossa autetaan vähemmistöjä samalle viivalle. Se ei todellakaan tarkoita tuota, mistä annoit esimerkin.

onneksi muutkin huömanneet loisen nimeltä vihreät
2-sta pahasta valittava

Olen pettynyt sinuun Sinäkin Brutukseni.

Paljon Vihreät maksoivat sinulle tuostakin kommentista?

Vihreät edustavat vain omaa napaa, jossa vihreää aatetta käytetään keppihevosena. Ei Kansaa. Tunkevat veronmaksajien rahoja turhiin ympäristöhankkeisiin kuten Pekka Haavisto.

Milloin te hauskat höpönassut tajuatte olla äänestämättä Vihreitä?

Nimimerkille ”Asiaa”: Voitko kertoa missä on linkki moiseen Haaviston sanomiseen.

HYVÄ SAULI!! Täyttä asiaa.

Haavisto ei aja muuta kuin VIHREILLE ominaisia kalliita veroja. Ketä saamme kiittää E-10 polttoaineesta ja 300 miljoonasta jotka menivät Itämeren suojeluun (jota Venäjä saastuttaa täyttä häkää)?

Suomi yrittää pelastaa maailman vaikkei meitä ole kuin 5 miljoonaa.

Järki käteen ja äänestä Niinistöä numero 6.

TÄRKEIN ASIA:

ILTASANOMAT ESITTI 20 KYSYMYSTÄ MOLEMMILLE EHDOKKAILLE.

PEKKA HAAVISTO KANNATTAA ULKOMAALAISTEN JA MAAHANMUUTTAJIEN DISKRIMINAATIOTA SUOMESSA.

SE TARKOITTAA KÄYTÄNNÖSSÄ SITÄ ETTÄ JOS ESIM KOULUPAIKKAA HAKEVAT SUOMALAINEN JA MAAHANMUUTTAJA SAMOIN PAPEREIN, NIIN MAAHANMUUTTAJA VALITAAN.

HALUATKO SINÄ ETTÄ MAMU VIE POIKASI/TYTTÖSI KOULUPAIKAN NENÄN EDESTÄ?

MAAHANMUUTTAJIA ON HYYSÄTTY TARPEEKSI. SANO EI HAAVISTOLLE.

Saulin todelliseen haluun vaikuttaa arvojohtajana mainitsemiinsa asioihin en pysty uskomaan. Hän on kylmä liikemies, juristi, pankkimies. Tuskin tuntee kummempaa empatiaa huono-osaisia kohtaan. Nykyään käytetään nuoria palkattomina harjoittelijoina yhä enenevässä määrin. Mikä ihmeen porkkana se muka on? En usko, että Niinistö tosissaan tulee presidenttikaudellaan vaikuttamaan mihinkään lupaamiinsa asioihin millään tavalla, siksi en äänestä häntä.

Hiilijalanjäljistä paasaava Haavistohan se on varsinainen köyhis kämppä-jobbari lähes 2 millin Munkkiniemen lukaalillaan. Kyllä on yksinkertaista päättelyä, kuka on köyhän asialla.

Eiköhän Sale valita mutta syön hattuni jos hän saa jotain näkyvää em. asioissa aikaan. Epäilen vahvasti että mies ei oikeasti ole huolissaan mistään. Kuuluu kampanjan käsikirjoitukseen.

Eli käytännössä Saulin mukaan huono-osaisten pitäisi alkaa tehdä ilmaista vapaaehtoistyötä, koska Euroopan työllisyystilanne ei ole muutenkaan paranemassa?

Nimenomaan, puhuu huono-osaisista päästäkseen pressaksi..30 vuotta on pyörinyt finanssipomojen kanssa. Epämiellyttävä tyyppi.

Eka! Taas tätä Saulin liirumlaarumia, ei mitään konkreettista ja sitä paitsi mikään kuvatuista asioista ei kuulu presidentin toimivaltaan, eikä nyt käydä eduskunta- tai kunnallisvaaleja.

Missä Pekan kirjoitus viipyy?

Oma kommentti