Kuva: Juha Veli Jokinen

Veltto Virtanen päästi Hymyn kotiinsa – tämä olohuone on nähtävä!

Siinä se on: Veltto Virtasen olohuone.

69-vuotiaan ex-kansanedustajan, ex-läänintaiteilijan, psykologin, kirjailijan ja muusikon kodin sydän.

Omakotitalo Tampereen Kuljussa seisoo omena- ja kirsikkapuiden, marjapensaiden ja vihannespalstojen keskellä.

– Ostin talon 1990-luvun puolessavälissä halvalla riitaiselta parilta, tässä on yli 1000 neliötä tonttia. Hinta oli edullinen, silloin kauppahinnassa markka vastasi nykyistä euroa, Veltto kertoo tavarapaljouden keskellä.

Hän asuu vanhempiensa kuoleman jälkeen yhdessä veljensä kanssa. Talo on kuin epäjärjestyksessä oleva kirjasto. Se on täpötäynnä – kolmessa kerroksessa lattiasta kattoon – kulttuurihistoriaa, erityisesti populaarikulttuuria.

Tex Willer-, Colt-, Korkeajännitys-lehtiä, runokirjoja ja kaikenlaisia musiikkielokuvia, videoita ja vanhoja LP-levyjä, c-kasetteja. Kirjat pursuavat kaikista talon 27 kirjahyllystä, videot ja cd:t putoilevat lattioille yhdeksästä videohyllystä, kerrosten välillä portaikoissa on lehtivuoria, lööppipinoja, julisteita… Suosikkeja ja Hymy-lehtiä aina kultaiselta 1960-luvulta asti. Pinojen välissä on jokunen öljyvärimaalaus.

Vinttitilaan katon rajaan on viritetty studiotila, joka odottaa rock-muusikkoa, kun politikointi on nyt lopullisesti takana.

– Sain nyt uudet lonkat ja hammaskalustoakin uusitaan, Veltto kehaisee ja toivoo löytävänsä naisen.– Joskus kaipaa rakkautta ja vierelleen sellaista naista, joka hivelee kaikkia aisteja. Hän olisi sellainen mystisfilosofinen ihminen…

Lue: Veltto kaipaa naista

Lue: Matti Nykänen soitti Veltolle ja pyysi apua

Katso kuva olohuoneesta:

Teksti:Hymyn toimitus, Juha Veli Jokinen
Avainsanat: Veltto Virtanen, koti

Kommentit

Ota Tuksu. Teillä on sama sisustusmaku ja nyt olisi lapsikin tehtynä.

Oma kommentti