Tv:stä tuttu Suvi nousi rohkeasti puolustamaan vihreiden kannabisehdotusta: ”Haluan kipuihini laillisen avun”

Suvi Pehkonen, 44, sairastaa MS-tautia, joka todettiin hänellä lähes kahdeksan vuotta sitten. Hän kertoo hiljaa seuranneensa mediaryöpytystä ja keskustelupalstojen vihaa vihreiden kannabismyönteisen kannanoton jälkeen.

Nyt pinna on tullut täyteen. Hän astuu esiin pioneerina, koska uskaltaa, ja koska julkisuus on hänelle entuudestaan tuttua. Suvilla on sanottavanaan suorat sanat.

– On sääli miten ihmiset eivät ymmärrä! hän parahtaa.

Suvi kertoo kärsineensä MS-taudin vuoksi pitkään järkyttävistä hermosäryistä.

– Minulle tuputettiin lääkkeitä ja söin niitä kiitettävästi. Popsin peräti yhtätoista eri valmistetta. Tulin niistä ihan ADHD-potilaaksi, Suvi muistelee päätään pudistaen. Apua ei vain tullut.

Kun hän tiedusteli lääkekannabisreseptiä, hän ei sellaista saanut. Hän päätti kokeilla asiaa itsenäisesti.

– Ensimmäiset omat kannabikseni ostin ystäväni kautta. Kun aloin puhua tästä avoimesti, niin käyttäjiä löytyi ihan läheltäkin. Kannabiksen ostaminen ei vain ole katukaupasta helppoa, se on oikeastaan kiven takana. Pitäisi aina osua ostamaan, kun sitä on valmiina, Suvi harmittelee.

Kannabis on tuonut avun. Suvi tuntee olonsa normaaliksi, kivut ovat poissa.

Nainen toteaa, että jos huonosti kävisi, niin hän lähtisi asian takia ennemmin lusimaan kuin maksaisi sakkoja. Siinäpä olisi eräänlainen kannanotto MS-potilaiden puolesta.

Lue mielenkiintoinen näkökulma painetusta Hymystä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: kannabis, MS-tauti, Suvi Pehkonen

Kommentit

Oma kommentti